Demir kapı ile kapatılıp bir de kilitlenen köy yolu, valinin ricasıyla açıldı

Güncelleme Tarihi:

Demir kapı ile kapatılıp bir de kilitlenen köy yolu, valinin ricasıyla açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2018 17:23

Demir kapı ile kapatılıp bir de kilitlenen köy yolu, valinin ricasıyla açıldı

Haberin Devamı

Fatih YILMAZ- Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT'ın Yelpe köyünde oturanların tek çıkışı olan Gürmenek köyü yolu üzerindeki yola demir kapı yapılıp bir de kilit vurulması tartışmasına Vali Ömer Toraman el koydu. Yelpelilerin yolunun kendi özel mülkiyet arazisi üzerinden geçmesini istemeyen Gürmenekli Hüseyin Kasın'ın yaklaşık 1 ay önce yaptırdığı kilitli kapı, Vali Ömer Toraman'ın ricasıyla açıldı.
Yelpe köylülerinin yol çilesinin 4 yıl önce başladığı belirtiliyor. Tokat merkeze bağlı Dedeli Köyü ile Yelpe Köyü, 4 yıl önce mera anlaşmazlığı nedeniyle mahkemelik oldu. Mahkemelik olan Dedeli Köyü sakinleri köylerinden geçen yolu kapatarak, Yelpe köylülerin geçişine izin vermedi. Bunun üzerine Tokat İl Özel İdaresi Yelpe köyü için alternatif yol arayışına başladı. 2 yıl önce yeni yol açmak için çalışma başlatılarak 3 kilometresi tamamlandı. Fakat yolun 1 kilometrelik kısmı Gümenek köyü sınırları içinde kaldı. Bunun üzerine Gümenek köylüleri kamulaştırma yapılmadığı gerekçesiyle Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme kamulaştırma bitirilmediği için yol yapımının durdurulmasına karar verdi.
YOLA KAVUŞMALARINA 1 KİLOMETRE KALA YİNE YOLSUZ KALDILAR
Yol bitmeyince Yelpe köyü sakinleri, köylerine ulaşımı bu kez Gümenek köyünde yaşayan Hüseyin Kasın'ın arazisinden sağlamaya başladı. Ancak Hüseyin Kasın 20 Eylül'de arazisinden geçen yolun üzerine demir kapı yaptırarak kilitledi.
MUHTARLAR GÖREVDEN ALINDI
İddialara göre Kasın, kapının anahtarını ise sadece Yelpe köyünden öğrencileri il merkezine götüren 2 servis sürücüsüne verdi. Bu gelişme ile yolsuz kalan Yelpe köylüleri civardaki arazi yollarını kullanmaya başladı. Önceki gün Yelpe Köyü'nde Musa B. (33), yol sorunun protesto için kamyonetinde kendini yakma girişiminde bulundu. Yaşanan tartışmalar sonrası dün Yelpe ve Dedeli köylerinde muhtarları köylerinde düzeni sağlayamadıkları için Valilikçe görevden alındı.
VALİNİN  RİCASIYLA AÇILDI
Köylerin yol problemini çözmek ve demir kapıyla kapatılan yolu açtırmak için devreye Tokat Valisi Ömer Toraman girdi. Vali Toraman, Gümenek köyünde yaşayan Hüseyin Kasın ile görüştü. Bu gelişme sonrası Hüseyin Kasın, Yelpe köylülerinin kullanmaması için koyduğu arazisindeki demir kapıyı bağlantı yerlerinden sökerek  kaldırdı. Yelpe köylülerinin bu yolla ulaşımlarını sağlayacakları öğrenildi. Demir kapıyı arazisinden kaldıran  Hüseyin Kasın, "Sayın Valimizin ricasıyla bu yolu tekrar açtık. Yeni yol yapılana kadar. Diğer yolun yapımında da elimizden geleni yapacağız. Orada da arazimiz var, onu da vereceğiz. Bu yol arazi yolu, 1987 yılından bu güne kullanılıyor. Kullanılırken bazı maddeler döküldüğü için bu yolu kapattım. Köyün içerisinden geçiyorlar. Geçerken huzursuzluk çıkıyor. O yüzden yolu kapattık" dedi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!