'Bir Bilenle Bilge Nesil' projesinin final programı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Bir Bilenle Bilge Nesil projesinin final programı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2019 16:36

'Bir Bilenle Bilge Nesil' projesinin final programı yapıldı

Haberin Devamı

Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - EĞİTİM Bir Sen Tokat Şubesi tarafından organize edilen ve Tokat Belediyesinin katkılarıyla uygulanan "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesinin final programı yapıldı.
Eğitim Bir Sen Tokat Şubesi tarafından organize edilen ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi ödül töreni Hüseyin Akbaş Spor Salonunda gerçekleştirildi. ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesine il genelinde 2 bin 500 öğrenci ve 250 öğretmen katıldı. Proje kapsamında öğrenciler öğretmenleri tarafından hazırlanan okuma gruplarında Ramazan Kaya'nın "Kimlik İnşası", Cahit Zarifoğlu'nun "Yaşamak" ve Yavuz Bahadıroğlu'nun "Malazgirt'te Bir Cuma Sabahı" kitaplarını okudu. Programda öğrenciler Türk-İslam tarihine ait önemli tarih, isim ve bölgelerin yazılı olduğu dövizler taşıdı. Programa Tokat Valisi Ozan Balcı, Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Bosna Hersek Bağımsız Sendikalar Konferasyonu’nun (SSSBİH) Genel Başkanı Seldevin Satorovic, Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman, Genç Memur Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali katıldı.
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Bir Bilenle Bilge Nesil projesinin Tokat Belediyesinin paydaşlarıyla yaptığı en önemli projelerden olduğunu ifade ederek, "Çünkü okumak her şeyin başında gelir. 'İnsan okudukça cehaletinin farkına varır' diyoruz. Okudukça çok şey biliyorsun, okumayınca hiçbir şey bilmiyorsun. Dinimizin ilk emri de 'Oku'dur. Siz şimdi okuyorsunuz inşallah yazmaya da başlayacaksınız. Biz her zaman okumanın derdindeyiz." dedi.

'KİTAP OKUYANLAR OKUMAYANLARIN CANINA OKUR'
Ödül törenin ardından gençlere hitap eden Tokat Valisi Ozan Balcı, "Ben hayatımı geriye çekerek genç olsam yani sizlerin yaşında olsam ne yapardım diye düşündüm. Bizim felsefemiz gelecek kuşaklar için bir şeyler yapmak. Türkiye her alanda emin adımlarla ilerliyor. 2023-2071 hedeflerine giderken gençlerimizi iyi hazırlamamız lazım. Bir de Türkiye'nin en büyük gücünün insan gücü olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla gençler çok önemli. Bu anlamda genç olsam ne yapardım meselesine gelirsek; ilk olarak kitap okumayı hayatımda yer edinirdim. Kitap okumayanlar nitelikli bilgiye sahip değildir. Kitap okuyanlar okumayanların canına okur, hem birey anlamında, hem toplum anlamında hem devlet anlamında. İkincisi güzel dilimiz Türkçeyi çok iyi kullanmamız lazım. Üçüncüsü biri doğu biri batı dili olmak üzere en az iki-üç tane yabancı dil öğrenirdim. Dördüncüsü kendimize yetecek kadar bilgisayar teknolojisi öğrenirdim. Bu da çok kıymetlidir. Beşincisi bir spor uğraşırdım. Siz de bir spor dalıyla uğraşın ve sevin'' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!