Başkan Eroğlu: Yazmacılar sitesi esnafımızın yaralarını saracağız

Güncelleme Tarihi:

Başkan Eroğlu: Yazmacılar sitesi esnafımızın yaralarını saracağız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2020 15:19

Başkan Eroğlu: Yazmacılar sitesi esnafımızın yaralarını saracağız

Haberin Devamı

Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT'ta çıkan yangınla küle dönen Yazmacılar Hanı'nda hasar tespit çalışmaları sürerken, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, işyerleri yanan yazmacılar hanını esnafı ile görüştü. Başkan Eroğlu, "Yazmacılar sitesi esnafımızın yaralarını saracağız" dedi.
Yeni Yurt Mahallesi'nde bulunan ve 600 yıllık gelenek olan el baskısı yazmaların üretildiği 2 katlı Yazmacılar Hanı dün sabah saatlerinde sobadan çıkan yangınla kül oldu. 21 esnafın bulunduğu, tamamen kullanılmaz hale gelen hanı Tokat Valisi Ozan Balcı, Ak Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ziyaret etti. Heyet, esnaflara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Tokat’a değer katan ve yazmacılık sanatını sürdüren esnafların yararlarını biran önce saracaklarını söyleyen Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Dün sabah 6 civarında başlayan elim bir yangınla uyandık. Şahsım adına halen olayın tesiri üzerimde. Sabah erken saatlerinde başlayan yangın, hepimizi derinden üzdü. Hepimiz birlikte bu yaraları saracağız. Belediyemiz ve diğer kurumlarımızla ortaklaşa elimizi taşın altına koyarak, Tokat’ın sembolü olan, Tokat’a değer katan esnaflarımızın yanlarında olacak, bu işi saracak ve yoluna koyacağız. Tokat yardım edenler, yardım etmeyi sevenler diyardır. Bizler de tüm Tokatlılar olarak burada esnafımın her daim yanında olacağız. Tesellimiz herhangi bir cana bir şey olmamasıdır. Tüm esnaflarımıza geçmiş olsun” diye konuştu.
Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve Esnaf Odaları Birlik Başkanı Fehmi Çankaya, yazmacı esnafının yaralarını sarmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirtirken, Milletvekili Mustafa Arslan ise buradaki esnafları öncelikle acilen bir yere taşıyarak, üretime başlamalarını sağlayaklarını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!