Şarköylü kadınlar Emine Bulut cinayetini protesto etti

Güncelleme Tarihi:

Şarköylü kadınlar Emine Bulut cinayetini protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2019 15:14

Şarköylü kadınlar Emine Bulut cinayetini protesto etti

Haberin Devamı

Nuri ÇAĞLAR/ŞARKÖY (Tekirdağ),(DHA)-TEKİRDAĞ'ın Şarköy ilçesinde  bir araya gelen kadınlar, Kırıkkale’de 10 yaşındaki kızının gözleri önünde eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut için eylem yaparak cinayeti ve kadına şiddeti protesto etti.
Şarköy Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 50 kadın, Kırıkkale’de 10 yaşındaki kızının gözleri önünde eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut için eylem yaparak, cinayeti ve kadına şiddeti protesto etti. Şarköylü kadınlar alana ellerinde ‘anne lütfen ölme, katledilen kadınlar isyanımızdır, kadın cinayetleri son bulsun yazılı doviz ve pankartlar ile geldi.

Grup adına konuşan Şarköy Kadın Dayanışması İnsiyatifi Kadın Platformu Başkanı Sevinç Erdoğan, "Son 10 yılda artarak devam eden kadın cinayetleri gösteriyor ki; kadınlar, erkek egemen devlet zihniyetinin, savaş ve şiddet politikaları sonucunda ölüyor, öldürülüyor. Kadınlar üzerinden, bilinçsizce sömürülen ve yönetilen bir toplum yaratılmaya çalışılıyor. Toplumsal benliğimizden uzaklaştırılmakla karşı karşıyayız. Bu saldırıları basite indirgemek doğru bir yaklaşım değildir. Yasta değil, isyandayız. Ne öldüreceğiz, ne de öleceğiz. Çocuklarımıza kin ve nefreti değil, barışı ve sevgiyi öğreteceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!