Saray'ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Sarayın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2019 15:48

Saray'ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Haberin Devamı

Şenol AKSOY/SARAY(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ'ın Saray ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıldönümü törenlerle kutlandı.

Saray'ın düşman işgalinden kurtuluş törenleri Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu,  saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Saray Garnizon Komutanı  Albay Fatih Solmazlar, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.  Yağmur yağışı nedeniyle törenlere kapalı spor salonunda devam edildi. 

Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, "İlçemizin kurtuluşun 97'inci seneyi devriyesinde bir arada o günlerin coşkusunu hala yaşıyor oluşumuzdan duyduğum memnuniyeti bildiririm. Son derece zorlu süreçlerin içinden sıyrılarak dişle, tırnakla, canla başla, iman dolu bir heyecanla bütün dünyaya eşsiz bir kurtuluş örneği gösteren Anadolu'nun her yerinde temsilcileri ve bugün Saray'dakileri rahmetle anıyoruz. Kendilerine bugün bir asır öncesinden şükran duyguları içinde bulunduğumuzu bildiriyoruz ve 97'nci kurtuluş yıldönümümüz ilçemize hayırlı, uğurlu olsun diyorum" dedi.

Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, sahneledikleri temsili kurtuluş gösterisinde Hürriyet Kızı'nı kurtarırken sahneledikleri performans büyük beğeni topladı. Gösteride Hürriyet Kızı'ndan alınan Türk bayrağı grup başkanı tarafından Saray Kaymakamı Adnan Tezcan'a takdim edildi. Temsili kurtuluş gösterisinin ardından, öğrenciler şiirler okudu.  Saray Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin Trakya yöresi gösterisi ile törenler son buldu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!