Çorlu Adliyesi'nde Adli Görüşme Odaları hizmete girdi

Güncelleme Tarihi:

Çorlu Adliyesinde Adli Görüşme Odaları hizmete girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2019 13:43

Çorlu Adliyesi'nde Adli Görüşme Odaları hizmete girdi

Haberin Devamı

Mehmet YİRUN/ÇORLU,(Tekirdağ)(DHA)- TEKİRDAĞ'ın Çorlu ilçesinde, adliye binası içine kurulan Adli Görüşme Odaları (AGO), düzenlenen törenle hizmete girdi. Törende konuşan Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, "Bu odalar sayesinde ikinci travmaların ciddi oranda önüne geçilecek. Bu odalarda suçlu ile mağduru birbirinden ayrı olarak dinleme, çocuğun üstün yararı ilkesi uyarınca çocuk dostu adli usullerin işletilmesi yapılacak'' dedi.
Başsavcı Yiğiter, adli görüşme odalarının Trakya Bölgesi'nde ilk defa Çorlu Adliyesi'nde hizmete girdiğini belirterek şunları söyledi:  
''Bu adli görüşme odalarından, mağdur, tanık ve suça sürüklenen çocuklar, özel gereksinimi olan mağdurlar, cinsel suç ve aile içi şiddet mağdurları, diğer krılgan gruba mensup mağdurlar yararlanacak. Bu odalar, bekleme odası, görüşme odası ve gözlem odası olarak üç ayrı bölümden oluşuyor.''
Türkiye'de toplam toplam 49 il ve 56 adliyede bulunan adli görüşme odaları, konuşmanın ardından kesilen kurdele ile hizmete girdi. Adli görüşme odaları katılımcılar tarafından gezilerek incelendi ve Başsavcı Yiğiter odalar ve teknik alt yapıları ile ilgili bilgiler aktardı.
Açılış törenine,  Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Mehmet Emin Taşçı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, adliye çalışanları ve misafirler katıldı.
Odaların yapımında destek veren Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (ÇorluTSO) Başkanı İzzet Volkan'a plaket verildi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!