13 yıldır aranan 'binbir surat' lakaplı cinayet zanlısı Çorlu'da yakalandı

Güncelleme Tarihi:

13 yıldır aranan binbir surat lakaplı cinayet zanlısı Çorluda yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2019 15:53

13 yıldır aranan 'binbir surat' lakaplı cinayet zanlısı Çorlu'da yakalandı

Haberin Devamı

 

Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),(DHA)- İSTANBUL,Kocaeli ve Tekirdağ'da cinayetinde arasında bulunduğu 15 ayrı suça karışan hakkında müebbet hapis cezası ile aranması bulunan 'binbir surat' lakaplı Turgay Korhan, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yakalandı. Evindeki aramada sinyal kesici, 6  peruk, hırsızlıkta kullanılan malzemeler ile çalıntı malzemeler ele geçirilen Korhan, tutuklandı.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği  ekipleri, ilçede iş insanları ve fabrika yöneticilerinin araçlarının takip edilip, sinyal kesici yöntemi kullanılarak araçlara bulunan çek, bilgisayar ve para gibi eşyalarının alınma olaylarının artması üzerine çalışma başlattı. Olayların yaşandığı bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, şüphelinin Turgay Korhan olduğunu tespit etti.

Şüpheliyi takibe alan polis, Omurtak Caddesi üzerinde park eden bir aracı sinyal kesici kullanarak hırsızlık yaptığı sırada suçüstü yakaladı. Şüphelinin yapılan Genel Bilgi Taraması'nda (GBT) İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ'da cinayet, hırsızlık, suç örgütü üyesi olmak, yağma ve benzeri toplam 15 ayrı suçtan kaydı olduğunu ve müebbet hapis cezası ile arandığı belirlendi. Korhan'ın evinde yapılan aramada, sinyal kecisi, 6 peruk, hırsızlıkta kullanılan malzemeler, çalıntı olduğu değerlendirilen dizüstü bilgisayar, cep telefonu ve bir miktar para ele geçirildi. 

'Binbir surat' lakaplı Turgay Korhan'ın 13 yıldır polise yakalanmamak için peruk ve takma yüz maskeleri kullandığı belirlendi. Emniyetteki soruşturmasının ardından adliyeye sevk edilen Korhan, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!