Suşehri'nde mezbahane temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Suşehrinde mezbahane temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2019 17:24

Suşehri'nde mezbahane temeli atıldı

Haberin Devamı

Oğuzhan ÇİFCİ/SUŞEHRİ (Sivas), (DHA) - SİVAS'ın Suşehri ilçesine Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yaptırılacak mezbahanenin temeli atıldı.
Eski Erzincan kara yolu Göllüköy Mahallesi yol ayrımında yapımına başlanan mezbahane töreninden konuşan İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı, kaymakamlık görevinde bulunduğu hiçbir ilçede mezbahane olmadığını ifade ederek, "Tarım ve hayvancılık bu bölgelerini vazgeçilmez unsurları arasında yer almaktadır. Hayvancılık sektörünün geliştiği tüm bölgeler kalkınmış ve adından sıkça söz ettirmektedir. İnanıyorum ki, Suşehri'nde de hayvancılık daha çok gelişecek. Bu bağlamda kesimhaneside olan ilçemize bölgeden kesim için hayvanlarda gelerek ekonomiye destek verecektir. "dedi 
Belediye Başkanı Fazlı Yüksel ise vadinin en büyük mezbahanesinin Suşehri'ne kazandırılmasından mutlu olduklarını ifade ederek, "35  büyükbaş ve 100  küçükbaş hayvan kesiminin yapılacağı bu tesisimizi Mayıs ayında bitirmeyi hedefliyoruz. Fakat hava şartlarının el vermesi durumunda daha da erken bitireceğiz.  Bölgenin 40-50 yıllık ihtiyacını karşılayacak bir tesis kuruyoruz." diye konuştu. İlçe Müftüsü Yaşar Kaşkaya tarafından yapılan duanın ardından, kesilen kurban sonrası mezbahanenin temeli ilçe protokolü tarafından atıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!