STSO'da üye talepleri için acil eylem planı toplantısı

Güncelleme Tarihi:

STSOda üye talepleri için acil eylem planı toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2020 13:31

STSO'da üye talepleri için acil eylem planı toplantısı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) İŞKUR, KOSGEB ve ORAN Kalkınma Ajansı yetkilileri ile Acil Eylem Planı toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, OSB Müdürü Emre Torun, İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat, KOSGEB İl Müdürü Bahattin Ünal ve ORAN Kalkınma Ajansı Sivas YDO Koordinatörü Sinan Dündar katıldı.
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, oda üyeleri tarafından kendilerine iletilen sorun ve sıkıntılara çözüm üretmek, aksayan yönleri tespit etmek amacıyla düzenlediklerini belirterek, "Yaşanan salgın süreci iş dünyamızı olumsuz etkilemiştir. Açıklanan tedbir paketleri az da olsa esnaf, tüccar ve sanayicilerimizin yarasına merhem olmuştur. Odamıza iletilen taleplerin başında bankaların kredi limitlerinin düşürülmesi ve istenilen belgelerin azaltılması gelmektedir. Kısa çalışma ödenekleri içerisinde yer alan 450 gün ve 60 gün çalışma süresinin kaldırılması, kredi ve SSK ödemelerinin ertelenmesi gelmektedir. Özellikle bankalar kredi kullandırma konusunda ipe un sermektedir ve üyelerimizi zora koşmaktadır. Bu konuda acil çözüm üretilmesini bekliyoruz. Bizlere iletilen bir diğer konu ise kısa çalışma ödeneği konusunda işlemlerin yavaş yapıldığı yönündeydi. Ancak İŞKUR İl Müdürümüz ile yaptığımız görüşmede müracaat eden firmalarımızın İŞKUR’dan yapılan aramalara dönüş yapmadıkları, eksik olan evrakları geciktirmeleri nedeniyle aksama yaşandığını öğrendik. Sivas’ta bugüne kadar kısa çalışma ödeneği için 960 firmamız müracaatta bulunmuş olup, 755 firmanın talebi teftiş kuruluna gönderilmiş olup, 33 firmamıza onay verilmiştir ve 6 firmamızın ödemeleri onaylanarak işçilerimizin hesabına yatırılmıştır. Başvuru yapan firmalarımızın özellikle evrakları eksiksiz teslim etmeleri, varsa eksik evraklarını hızlı bir şekilde tamamlamalarını talep ediyoruz. İŞKUR İl Müdürlüğümüz konunun yakın takipçisi ve işlemlerin hızlı yapılması için ellerinden gelen çabayı göstermektedirler. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.
Eken, ayrıca toplantının üyeler açısında önemine değinerek, "Bu toplantı üyelerimiz açısından çok önemli. Çünkü ekip halinde yapılan destekleri doğru şekilde üyelerimize aktarmak zorundayız, bu bilgilendirmeyi üyelerimize yapacağız ve bu kurumlar ile süreci takip edeceğiz. Ben, kurum müdürlerimize bu süreçte vermiş oldukları emeklerden dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!