STSO'da kadına şiddeti önleme etkinliği

Güncelleme Tarihi:

STSOda kadına şiddeti önleme etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2019 19:28

STSO'da kadına şiddeti önleme etkinliği

Haberin Devamı

Rahmi MEYVECİ/SİVAS, (DHA) - SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 25 Kasım Dünya Kadına Şiddeti Önleme Günü dolayısıyla resim sergisi ve seminer düzenlendi.
Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen programa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Meziyet Genç, kadın dernekleri üyeleri katıldı. İlk olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencisi Ceren Koç’un resim sergisinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından  Başkan Mustafa Eken ve beraberindekiler sergiyi gezerek ressam Ceren Koç'tan resimleri hakkında bilgi alarak başarılar diledi. Eken, kadınlara önem verdiklerini belirterek, "Bizleri dünyaya getiren annelerimiz kadın. Hatta derler ki kadın insan, diğerleri insanoğlu. Kadınlarımız iş hayatında da önemli işler yürütmektedir'' dedi.
Serginin açılışın ardından Klinik Psikolog Aslıhan Er tarafından 'Şiddete uğrayan kadınların psikolojisi, çocukların üzerinde oluşan etkisi ve iş hayatına olan olumsuz etkileri' başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. Programda konuşan Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Meziyet Genç, "Dünya çapında yaygınlaşan ve tüm toplumları derinden etkileyen bir yara olan kadına şiddet, özellikle son yıllarda ülkemizde de sıklıkla gündem olmaktadır umarız ki yakın zamanda bu tarz haberleri gündemden düşürmeyi başarabiliriz" diye konuştu.

KADINA ŞİDDET HER YERDE VAR
Psikolog Aslıhan Er şiddetin sadece fiziksel şiddet olmadığını ifade ederek, "Her psikolojik şiddetin ardından fiziksel şiddet geliyor. Fiziksel şiddet cinsel taciz, ve bunlar gibi birçok alanda da sıkıntılar yaşanıyor. Şiddet; sahip olunan güç ve kudretin, yaralanma ve kayıpla sonlanan veya sonlanma olasılığı yüksek bir biçimde bir başka insana, kendine, bir gruba veya bir topluma karşı tehdit yoluyla bizzat uygulanmasıdır. Kadına yönelik şiddet ise yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen cinsiyete dayalı  bir ayrımcılık ile kadının insan hakları ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranış kadına yönelik şiddet olarak tanımlanır. Tek bir tanıma bağlı değil. Ortada bir ihlal var ise bu bir şiddettir. Biz şiddeti dört ana gruba ayırıyoruz. Fiziksel şiddet, psikolojik şiddet, cinsel şiddet ve ekonomik şiddet. Medyada genellikle fiziksel şiddetlerin öne çıktığını biliyoruz. Ekonomik şiddete genelde rastlıyoruz. Türkiye'de her üç kadından birisi fiziksel şiddet görüyor" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!