STSO Başkanı Eken: Özel okullarda KDV sıfırlanmalı

Güncelleme Tarihi:

STSO Başkanı Eken: Özel okullarda KDV sıfırlanmalı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2019 15:44

STSO Başkanı Eken: Özel okullarda KDV sıfırlanmalı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, şehirde bulunan özel okullara yönelik istişare amaçlı ziyaretlerde bulundu. Ziyarette alınan bilgiler dosya haline getirilerek Milli Eğitim Bakanlığına gönderilecek.
Özel okulların kurucuları ve yöneticileri ile görüşen ve bu görüşmelerde elde edilecek verilerle dosya hazırlayacaklarını ifade eden STSO Başkanı Mustafa Eken, "Özel okulları ziyaret etmemizde asıl amaç öncelikle eğitimin önemli olduğu ve bu alanda yapılan yatırımların geleceğimize direk etki edecek olmasıdır. Özel sektörün en zor olduğu bu dönemde eğitim işiyle uğraşanların apayrı sıkıntıları var. Onları yerlerinde inceledik, okul kurucuları ve yöneticileri ile bir araya gelerek onların sıkıntılarını, taleplerini ve beklentilerini dinledik. Özel okullarımızın Allah yardımcısı olsun. Sivas’ta milli eğitime bağlı okulların yanı sıra özel okulların çok önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Sivas eğitim sıralamasını hep birlikte yükseltebilir. Bulunduğumuz sıra Sivas’ın hak ettiği yer değil. Bu sıranın yükselmesi için de en önemli katkıyı özel okullarımız verecektir. Hem özel okullara sahip çıkılması, devletimiz nezdinde teşviklerin arttırılması, daha önce verilen ve kaldırılan teşviklerin tüm öğrencilere verilmesini ve devletimizin yükünün bu yolla azaltılmasını talep ediyoruz" dedi.
Özel eğitim camiasının KDV indirimi beklediğinin altını çizen Eken, şunları kaydetti:
"Sivas TSO olarak yaptığımız görüşmelerde şunu gördük ki eğer, her öğrenciye devletimiz destek verir teşvik verirse hem daha eğitimli donanımlı öğrenciler ortaya çıkacaktır, hem de devletimizin yükü azalacaktır. Bir öğrencimizin devlete maliyeti 10 ile 12 bin lira seviyesindeyken bir öğrenciye teşvik olarak 5-6 bin lira teşvik verilmesi özel okulları canlandıracaktır. Özel okulların bir beklentisi de KDV oranının sıfırlanmasıdır. KDV’yi sıfıra düşürülmesi gerekiyor. Nasıl beyaz eşya, mobilyada böyle bir KDV desteği veriliyorsa şu zorlu süreçte de eğitim camiasının hükümetimizden Milli Eğitim Bakanlığımızdan talebi KDV’nin sıfırlanması ve teşviklerin tüm öğrencileri kapsayacak şekilde yeniden verilmesidir. Bu vesile ile Sivas’ta faaliyet gösteren tüm özel okullarımıza başarılar diliyorum, gösterdikleri özveriden ötürü teşekkür ediyorum."
Eğitime Sivas TSO olarak her türlü desteği verdiklerini ifade eden Eken, "İkinci üniversite için Sivas TSO olarak nasıl destek olduysak özel okullarımıza da daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalarımız devam edecektir ve özel okullarımızla bir araya gelerek hep birlikte çözüm önerilerini oluşturacağız" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!