Sivas'ta siyasi partilerden kadına şiddete yönelik açıklama

Güncelleme Tarihi:

Sivasta siyasi partilerden kadına şiddete yönelik açıklama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2019 16:09

Sivas'ta siyasi partilerden kadına şiddete yönelik açıklama

Haberin Devamı

Uğur YİĞİT- Rahmi MEYVECİ/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta siyasi partiler 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. CHP Kadın Kolları Başkanlığı da parti binasında açıklama yaptı. 
AK Parti Sivas Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'in eşi İlkay Bilgin, AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş ve yaklaşık 50 kişinin katıldığı açıklamada kadınlar çeşitli dövizler taşıyarak kadına yönelik şiddete tepki gösterdi.
Grup adına basın açıklamasını okuyan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Polat, "Bizler AK Parti'nin 5 milyona yaklaşmış kadın üyesi adına, genel geçer cümleleri kurmak ve dostlar alışverişte gözüksün misali buluşmalar için toplanmadık. Dünyada kadın ve şiddet kelimelerini kullanarak oluşturulmuş cümleler ile ülkemizde ya da yurt dışında siyasi istismar yapanlar gibi üstünlük taslamak içinde toplanmadık. Sadece kendi rahatlığını ve konforunu düşünüp, her fırsatta sahte gözyaşları dökenler gibi olmak için de burada değiliz. Dünyadaki hiçbir kazanım, güç veya makam bir kadının yaşam hakkından değerli olamaz. Bugün gerçekten dayanışma günü ise başta HDP İl Başkanlığı önünde yavrularına kavuşma acısıyla gözyaşı döken analarımızın haykırışlarına kulak verilmelidir" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Kadın Kolları Başkanı Zehra Güneyi de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla parti binasında düzenlediği basın açıklamasında, "Geçen 25 Kasım'dan bu yana bu topraklarda kadına yönelik şiddet artarak devam etti. Kadınlar her gün şiddete tacize ya da tecavüze uğradı. 2019'un ilk on ayında 383 kadın öldü. Cinayetler kadınların yakınları tarafından işlendi. Bazıları uzaklaştırma kararına rağmen öldürdü. Evde, sokakta, toplumsal yaşamda bizleri yok saymak için her gün yeni bir saldırı ile karşımıza çıkanlar umutlanmasın. Kadınlar dün haklarını almak için nasıl meydanları boş bırakmadılarsa bugün de meydanlarda olacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!