Sivas'ta öğretmenler doğal oyun hamuru üretecek

Güncelleme Tarihi:

Sivasta öğretmenler doğal oyun hamuru üretecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2019 17:31

Sivas'ta öğretmenler doğal oyun hamuru üretecek

Haberin Devamı

Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta 'Öğretmenlere Doğal Malzemeden Oyun Hamuru İmalatı Eğitimi' protokolü kapsamında, okul öncesi öğretmenleri doğal malzemeden oyun hamuru üretecek.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Turizm Fakültesi arasında 'Öğretmenlere Doğal Malzemeden Oyun Hamuru İmalatı Eğitimi' verilmesine ilişkin protokol imzalandı. Turizm Fakültesi dekanlığında düzenlenen imza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ve CÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç katıldı. İl Mili Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, "Öğretmenlerimiz, bu eğitim çalışması ile doğal malzemeden oyun hamuru imal etmeyi öğrenecekler. Ben bu imkanı sağladıkları için dekanımıza ve bu çalışmaya katkı sağlayan tüm öğretim görevlilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç ise, "Okul öncesi öğretmenlerimiz burada aldıkları eğitimleri sınıflarına taşıyacaklar. Doğal oyun hamurları özellikle 2-8 yaş grubundaki çocuklarımızın gelişiminde son derece önemli. Bu yaş gurubundaki çocuklarımız hamur, çamur gibi şeyleri oyun aracı olarak kabul ederler. Böylelikle el koordinasyon ve kas becerileri gelişir.  Biz bunu doğal ortama taşımakla çocuklarımızın doğal gelişimine kakı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!