Sivas'ta deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Güncelleme Tarihi:

Sivasta deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2020 11:58

Sivas'ta deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Haberin Devamı

Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA) - SİVAS İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde deprem sonrası arama kurtarma, yangın ve ilk yardım tatbikatı gerçekleştirildi.
Senaryo gereği kentte 6,3 şiddetinde deprem meydana geldi. Saat 11.00'da gerçekleşen depremde kurum personeli ve vatandaşlar dakikalar içerisinde tahliye edilirken, kısa sürede olay yerine gelen AFAD, 112 ve itfaiye ekipleri, binada mahsur kalan ve yaralanan vatandaşların kurtarılması için operasyon başlattı. Hem tahliye edilen personel ve vatandaşlar, hem de yaralılar, kurum bahçesindeki acil toplanma alanına taşındı. Burada sağlık ekipleri ve ilk yardım eğitimi alan personel tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, sağlık ekiplerince ambulanslara alınarak hastaneye kaldırıldı.
Ekipler daha sonra üst katlarında mahsur kalan yaralıların kurtarılması için halat gerdi. Halatlarla üst katlara tırmanan ekipler, sedyeye aldıkları yaralıları makaralarla aşağıya taşıdı. Daha sonra deprem anında meydana gelen yangınlara müdahale edildi. Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiği konusunda bilgilendirmede bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!