Sivas'ta 'Aday öğretmen" yetiştirme programı

Güncelleme Tarihi:

Sivasta Aday öğretmen yetiştirme programı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2019 13:40

Sivas'ta 'Aday öğretmen" yetiştirme programı

Haberin Devamı

Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA) - MİLLİ Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce hazırlanan program kapsamında Sivas'ta görev yapan aday öğretmenlere yönelik düzenlenen 'Aday Öğretmen Yetiştirme Programı' devam ediyor. 
Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda gerçekleştirilen seminer programında aday öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğünce planlanan program kapsamında; 'Dünden Bugüne Öğretmenlik, Etkili İletişim ve Sınıf Yönetimi, Afet Eğitimi, Ulusal ve Uluslararası Eğitim Projeleri ve Örnek Projeler, İnsani Değerlerimiz ve Meslek Etiği, Türkiye'de Demokrasi Serüveni ve 15 Temmuz Süreci' gibi konularda eğitim seminerlerine katılıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, bu kapsamda aday öğretmenlerle bir araya geldi. Şube Müdürü Ayhan Bülbül tarafından gerçekleştirilen 'Dünden Bugüne Öğretmenlik' konulu seminerin ardından aday öğretmenlere hitap eden Savaşçı, Sivas'ta eğitim alanında yürütülen proje ve çalışmalara değindi.
Her alanda gelişen ve kalkınan Türkiye'de eğitim alanında da önemli gelişmeler yaşandığını belirten Savaşçı, son yıllarda Sivas'a yaklaşık 700 milyon liralık eğitim yatırımı yapıldığını, öğretmen açığının neredeyse bulunmadığını ve yüzde 96 doluluk oranına erişildiğini söyledi. Sivas'ta son yıllarda inşa edilen modern ve donanımlı eğitim yuvaları ile altyapı ve fiziki anlamda çok iyi bir noktaya ulaştığını ifade eden Savaşçı, eğitimde istenilen başarıyı yakalayabilmek için de Sivas Valiliği himayesinde birçok proje ve çalışmanın hayata geçirildiğini aktardı.
Öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yapan Savaşçı, "Sizler; zor ve vebali büyük olan bir mesleğin mensupları oldunuz. Bugün sizlere emanet edilen çocuklarımız yarın ülkemizin geleceğine yön verecekler. Dolayısıyla bunun vebali ve sorumluluğu çok büyük. Öğrencilerinizin yüreğine dokunun. Onları sık sık evlerinde ziyaret edin, velilerimizle diyalogunuzu güçlü tutun. Her öğretmen öğrencisinde bir iz bırakabilmeli, bir farkındalık oluşturabilmelidir. Çocuklarımızı bilgili, kültürlü, vatanına, milletine, bayrağına, kendi kültürüne ve ahlaki değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!