İrfan meclisi öğretmenleri ağırladı

Güncelleme Tarihi:

İrfan meclisi öğretmenleri ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2019 14:42

İrfan meclisi öğretmenleri ağırladı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) -  SİVAS Belediyesi bünyesinde düzenlenen İrfan Meclisi, 24 Kasım nedeni ile öğretmenleri misafir etti. 
Sivas Belediyesi Kültür Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı'nın koordinesinde düzenlenen İrfan Meclisi toplantısı 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla, şehirde görev yapan eğitimcileri misafir etti. Programa Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de katıldı. 
Susamışlar Konağı'nda düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "Bizleri bugüne siz değerli öğretmenlerimiz getirdi. Karakterimizin, dünyaya bakış açımızın oluşmasında ailemizden çok öğretmenlerimizin etkisi vardı. Ben ortaokul ve liseyi yatılı olarak okudum. Öğretmenlerin hakkı ödenmez biraz klasik bir söz ama bu durum cidden öyle. Ben kendim yaşadığım için biliyorum. Bugün hala görüşüp ziyaretlerine gidiyoruz, emekleri çok fazla. Kaldığımız pansiyonda yaklaşık 400 kişiydik. O kadar genci sıkıntısız, sorunsuz hayata hazırlamak her anne-babanın yapacağı bir olay değildi. O dönemde bizim her türlü sıkıntımızı, kahrımızı çeken, hastalığımızda bizi doktora götüren öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyiz." dedi.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Dursun Yıldırım ise "Eğer bir şehirde eğitim camiasıyla belediye ve şehri yönetenler birlikte hareket ederse o şehir kalınmış olur. Şuana kadar da başkanımızdan o özverinin fazlasını gördüğümüze inanıyorum. Öğretmenlerimiz ve milli eğitim adına çok teşekkür ediyorum. Okul bahçelerimiz tertemiz, mis gibi oldu. Şimdiye kadar ne talep ettiysek geri çevrilmedi. Belediye bir çocuğun gönlüne dokunabiliyorsa belediyecilik budur. Başkanımın söylediği 'biz eğitimin emrindeyiz' sözü gönül belediyeciliği anlamında yapılabilecek en güzel şiardır" ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Recep Toparlı ise belediye tarafından okullarda 6 bin adet Türkçe sözlük dağıtılacağını ifade ederek "İlkokul 4 sınıfı okuyan tüm öğrencilere bu sözlükten vereceğiz. Tüm okullarımıza dağıtımını yapacağız. Diğer öğrencilerimiz içinde başkanımız kitap desteği sağlıyor. Kültüre hizmet etmeye devam edeceğiz." dedi.
Daha sonra sırasıyla söz alan öğretmenler kendilerini tanıtarak mesleki anlamda unutamadıkları anılarını paylaştı. Program, Belediye Türk Halk Müziği ekibinin söylediği Sivas türküleriyle son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!