Gemerek'te hasar gören araziler incelendi

Güncelleme Tarihi:

Gemerekte hasar gören araziler incelendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2019 18:13

Gemerek'te hasar gören araziler incelendi

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız Gemerek ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulunarak, yağıştan hasar gören arazileri gezdi.
Gemerek ilçesi ziyaretleri kapsamında il müdürü Seyit Yıldız İlçe Müdürü Mehmet Gözüberk ile birlikte Gemerek Kaymakamı Cengiz Nayman’ı makamında ziyaret etti. Gemerek Kaymakamlığı ziyaretinde; ilçeye uygulanabilecek projeler,  tarımsal potansiyeli, kırsalda refah seviyesini artırarak çiftçimizi daha fazla kalkındırmak için neler yapılabileceği konularında fikir alış verişi yapılarak, kurumlar arası uyum ve dayanışmanın önemine dikkat çekildi.
Yıldız, Gemerek ilçesinde faaliyet gösteren büyükbaş damızlık hayvancılık işletmesinde incelemelerde bulunarak, işletme sahibinden işletmenin genel durumu hakkında bilgiler aldı. Yıldız, "İlimiz hayvancılık işletmelerinin modernize edilerek daha sağlıklı yapıya kavuşmasının karlılığı artıracağına, ülke çapında ise üretimin artırılarak hem çiftçilerimizin hem de ülke ekonomimizin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.
Son olarak ise İlçe Müdürlüğü personeli ile birlikte Gemerek İlçesinde yoğun yağış sebebiyle zarar gören tarım alanlarında meydana gelen hasarları yerinde inceleyen İl Müdürü Seyit Yıldız, "Devletimiz her zaman her konuda çiftçilerimizin yanında olduğu gibi tabii afetlerden zarar gören çiftçilerimizin de yanında olacaktır. Çiftçilerimizin talebi doğrultusunda hasarlarla ilgili gerekli çalışmalar başlatılmıştır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!