Evleri yanan aile prefabrikte yaşam savaşı veriyor

Güncelleme Tarihi:

Evleri yanan aile prefabrikte yaşam savaşı veriyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2018 10:22

Evleri yanan aile prefabrikte yaşam savaşı veriyor

Haberin Devamı

İrfan ÖZŞEKER/SİVAS, (DHA)- SİVAS merkeze bağlı Eskiboğazkesen köyü, Dayı Deresi mezrasında çıkan yangında evleri, ahırları ve samanlığı tamamen kül olan 10 kişilik Süer ailesi, Valilik tarafından verilen prefabrikte yaşamlarını sürdürüyor. Isıtma sistemi olmayan evde kalan aile yaklaşan kışı nasıl geçireceklerini kara kara düşünüyor.
Sivas'a yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Dayı Deresi mezrasında 23 Temmuz günü öğlen saatlerinde neden kaynaklandığı bulunamayan bir yangın çıktı. Yangında Süer ailesine ait ev, 4 ağıl, ahır, 2 samanlık tamamen kül oldu. Süer ailesinin talebi üzerine Sivas Valiliği içerisinde bir oda ve bir mutfak bulunan 2 prefabrik ev gönderdi. İçerisinde elektrik, su, ısıtma sistemi bulunmayan prefabrik evlerde yazı geçiren 4'ü çocuk 10 kişilik Süer ailesi, kış aylarının yaklaşması nedeni ile endişe yaşıyor.
Çiftçilikle uğraşan evli 4 çocuk babası Adem Süer (30), yangın günü kendisinin hayvanları otlatmaya götürdüğünü, babası Selahattin'in de Sivas kent merkezinde olduğunu söyledi. Süer "Yangının hangi sebeple çıktığını bilmiyoruz. Yangında yerleşim yerimizin 4'te 3'ü yandı. Evimiz, 4 tane ağıl, bir ahır, 2 tane samanlık, samanlığın içerisindeki hayvanlarımızın kışlık yiyecekleri yandı. Ahır yandığından dolayı duvarları hayvanların üzerine çöktü, 5-6 tane hayvanımız da telef oldu. Evimiz yandıktan 1 hafta sonra Sivas Valiliğine gittik. Valilik bize yangından 1 ay sonra prefabrikleri geçici olarak gönderdi. Şu anda bunlarda ikamet ediyoruz. Burada 10 kişi hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Prefabrik evde annem, babam, 2 kardeşim, eşim, 4 çocuğum ve ben kalıyoruz" dedi.
'GECELERİ SOĞUK OLUYOR'
Yanan evlerinin çok büyük olduğunu ve 10 kişi yaşadıklarını ancak 1+1 prefabriklerde yaşamanın çok zor olduğunu belirten Süer "Prefabrikler 2 adet elektrik, su şu an için bağlanmadı. Yerleşim yerimizin alt yapısı, borular falan tamamen iptal oldu. Şu anda durumumuz bu şekilde. İçerisinde bir mutfak, bir oda var. Yanan evimiz 20 kişilik bir evdi. 20 kişilik bir evden çıkıp da bunlarda yaşamak çok zor. Kış geliyor şuan için ısıtması yok. Bunlar yazlık amaçlı kullanılan prefabrikler, kış için yapılmamış. Bugün itibari ile geceleri çok soğuk oluyor" dedi.
'CUMHURBAŞKANIMIZDAN YARDIM İSTİYORUZ'
Yangın sonrası zararlarının yaklaşık olarak 350 bin lira olduğunu ifade eden Süer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım beklediklerini ifade ederek, "Yangından sonra usta getirdim yangın maliyetini çıkarmak için yaklaşık 350 bin lira zararımızın olduğunu söyledi. Hayvanlarımız sigortalıydı, evimizin sigortası yoktu. Hayvanlarımızın da parasını henüz alamadık. Devletimizden yardım bekliyoruz. Maddi ve manevi yardım bekliyoruz. Hayvanlarımız barınakları yandığı için dışarıda kalıyorlar. Hayvanlarımızın kışlık yiyecekleri yangında kül oldu. Şu an komple çökmüş durumdayız. Özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan ve yardımseverlerden yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!