"Enerji Timleri" zorlu kış şartlarında 7/24 görev başında

Güncelleme Tarihi:

Enerji Timleri zorlu kış şartlarında 7/24 görev başında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2018 15:36

"Enerji Timleri" zorlu kış şartlarında 7/24 görev başında

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin ÇEDAŞ ekiplerinden oluşan "Enerji Timleri" vatandaşlara kesintisiz enerji sunabilmek için zorlu arazi ve olumsuz hava koşullarında hizmete devam ediyor.
Sivas, Yozgat ve Tokat'ta 970 bin aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren ÇEDAŞ Arıza Onarım Bakım personellerinden oluşan "enerji timleri" kış mevsiminin etkisini yoğun olarak hissettirdiği şu günlerde kesintisiz enerji için 7/24 çalışıyor. Zorlu arazi koşulları ve olumsuz hava şartları nedeniyle ulaşımın zor olduğu arıza bölgelerine paletli kar ve arazi araçları ile ulaşan ekipler, 18 metre yükseklikteki direklere tırmanarak eksi 5 derecede arızayı gideriyor. Vatandaşları karanlıkta kalmaktan kurtaran "enerji timleri" Kangal ilçesine bağlı Deliktaş köyü Yağdonduran mevkiindeki enerji nakil hattında oluşan tel kopuğuna paletli kar araçlarını kullanarak müdahale etti. Kar ve yoğun fırtınanın etkili olduğu bölgede 18 metre yükseklikteki beton direk üzerinde arızaya müdahale eden enerji timlerinin zorlu çalışması yaklaşık 2 saat sürdü. Ayrıca arızaya giderken yolda kalan ÇEDAŞ ekiplerinin aracı da paletli kar aracı yardımıyla kurtarıldı.

'KESİNTİSİZ ENERJİ İÇİN HER KOŞULDA 7/24 ÇALIŞIYORUZ'
ÇEDAŞ Kangal İşletme Şefi Mehmet Göktaş abonelere kesintisiz enerji vermek için zorlu şartlarda 7 gün 24 saat çalıştıklarını ifade ederek, "Deliktaş köyü Yağdonduran mevkiinde bulunan ana hat direğimizde iletken kopması sonucu bir arıza meydana geldi. Dün akşam arıza tespitini yaptık ve alternatif ring hattından enerji verdik. Arıza sonrası enerjisiz bölgemiz kalmadı. Ancak dün arazi şartları ve hava koşulları nedeniyle arıza bölgesine normal araçlarımızla ulaşım sağlayamadık. Bugün paletli kar aracımızla bölgeye ulaşarak arızaya müdahale ettik. Hatta enerji vermeye gideceğiz. Çalışmalarımızda İş Sağlığı ve Güvenliği malzemelerini kullanarak, gerekli önlemlerimizi alarak topraklamalarımızı yaptık. Gerekli çalışmalarımız yaptık, hattımızda bir sıkıntı yoktur" ifadelerini kullandı.
Arıza bölgesine ulaşmakta güçlük çektiklerini belirten Göktaş, "Kar yağışı vardı. Hava baya kötü, direğin üzerinde yüksekte çalışırken de kar yağışı vardı. Müşterilerimizin memnuniyeti için elimizden gelen çabayı gösterdik. Hattımızı onardık" diye konuştu. 


FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!