Başkan Eken: Bakanımızın ziyareti bizi mutlu etti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Eken: Bakanımızın ziyareti bizi mutlu etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2020 12:38

Başkan Eken: Bakanımızın ziyareti bizi mutlu etti

Haberin Devamı

SİVAS (DHA)- SİVAS iş dünyası ile bir araya gelen Bakan Albayrak, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın moderatörlüğünü Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken yaptı. Programa katılan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'a teşekkür eden Eken, ''Bakanımızın bizleri ziyarete gelerek iş dünyasıyla ilgili sorunları dinlemesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye için Değişim Başlıyor: Sivas İş Dünyası Buluşması" programına katıldı. Sivas iş dünyası ile bir araya gelen Bakan Albayrak, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın moaderatörlüğünü Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken yaptı. Programın açılış konuşmasını yapan Eken, "Sayın bakanımızın şehrimize ziyareti bizi çok onurlandırmıştır. Yıllardır ilimize tabi bakanlarımız geliyor ama maliye bakanımızın bizleri ziyarete gelerek iş dünyasıyla ilgili sorunları dinlemesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti. 2020 yılının ilk başlarında bize çok müjdeli haberler ile bilgiler verdiniz. Enflasyon rakamlarının 11 seviyelerine düşmesi, faiz oranlarının 9 seviyelerine gelmesi iş dünyamızı bir nebze olsa da rahatlattı. Bizim bu rahatlamanın 2020 yılının ortalarına doğru daha da çoğalacağına inancımız tamdır" dedi.
Eken, istek ve talepler olduğunu dile getirerek şunları kaydetti; 
"Cumhurbaşkanımız, Demirağ OSB için teşvik alınması gerektiğini söylemişti. Bunun kararnamesinin en yakın zamanda imzalanmasını bekliyoruz. Mustafa Varank bakanımızı ziyarete gittiğimizde burayı en özel teşvik kapsamına alacağını söylemişti. Biz, bu teşvik alanındaki kararnamenin bir an önce imzalanmasını, altyapının 2020 sonunda bitmesi için tamamen bütçenin gönderilmesini talep ediyoruz. Çünkü 2020 yılına söz verildi, hayata geçecek dendi. Cumhurbaşkanımızın şimdiye kadar söz verip de yapmadığı hiçbir şey yoktur, bunu da yapacağına inancımız tamdır. Bütün sektörler KDV indirimi bekliyor. Mobilyada yaptınız, inşallah bunun arkasına bir de beyaz eşya sektöründe, inşaat sektöründe ve eğitim sektöründe de yapılamasını talep ediyoruz. Sayın bakanım, 2018’in sonunda yaklaşık 43 bin işsiz sayımız vardı. Sivas’ın iş insanları çalıştı, üretti bu sayıyı 37 bine düşürdü. 6 bin işsizimiz iş sahibi oldu. Bu 37 bin işsizimiz için de dışarıdan yatırımcı gelmesi lazım. Yatırımcı gelmesi için de devletimiz tüm imkanları seferber ediyor ama özellikle bu teşvik kapsamındaki Demirağ ile ilgili mücadelemizin sonucuna ulaşmak istememizin sebebi, Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 40 bin istihdam sağlanacak. İnşallah bu sayıyı da Demirağ OSB ile bitireceğiz. Tabi eksiklerimiz var, sorunlarımız var. Ben bakanımıza Sivas iş dünyası adına, 8 bin üyemiz adına çok teşekkür ediyorum. İnşallah yeni yılda tek haneli enflasyon, tek haneli faiz ile Sivas çağ atlayacak. İstediğimiz ve hak ettiğimiz yere geleceğiz."
İş dünyası temsilcilerine seslenen Bakan Albayrak, "Yiğidoların diyarı, Sivas. Malumunuz eylül ayı itibariyle yeni ekonomi programında anons ettiğimiz, Türkiye için değişimin başladığını ifade ettiğimiz ve il il bunun iletişimini sürdürdüğümüz buluşmaların 15’incisini Sivas’ta gerçekleştiriyoruz. Bu güzel programa hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Uzun zamandır Sivas hakkında vekillerimizle, bakanlarımızla konuşuyoruz. Kısmet bugüneymiş. Tarihi medeniyetin beşiği, Selçuklu döneminin en tarihi en kritik yerlerinden biri olan, İstiklal mücadelemizin sembolü olan Sivas’ta olmaktan ben çok büyük memnuniyet duyuyorum. İnşallah bugün de Sivas’ta bu anlamda tohumları atmamız lazım. Sivas, Anadolu’daki birçok şehrimiz gibi Ak Parti döneminde. Son 17 yıllık Cumhurbaşkanımızın, Başbakanlığından bugüne kadarki süreçte çok bambaşka çok önemli değişimlere imza attı. Siyasi olarak, ekonomik olarak, genel yönetimler olarak özellikle bu yeni belediyecilik anlayışıyla çok daha güçlü bir değişim ortaya koyacak. Bu yatırımlarla altyapı, üstyapı, kültürel, ulaşımlarla çok önemli altyapıya kavuştu. İnşallah Sivas için bu anlamda ekonomik açıdan da daha ileriye taşıma zamanı" diye konuştu. 
'Sivas değişecek, Türkiye değişecek' diyen Albayrak, "Sivas üretecek, büyüyecek ki Türkiye de üretecek, büyüyecek. Başkanımız ifade etti, biz buradan mesajı aldık. Demirağ OSB’nin özel teşvikler kapsamına alınması konusunu hızlıca Sanayi Bakanımızla konuşacağız. Cumhurbaşkanımız bir şey dediyse o olur, o konuda rahat olun. Bu dönemde bütün bakanlarımız döneminde olduğu gibi bu dönemde de Allah’ın izniyle biz bunları hayata geçiririz. Ve özellikle tarih boyunca İpek ve Baharat Yollarının kesişim noktası. Sivas ticaretin Anadolu’daki kalbi olmuş bir şehri. İnşallah günümüzde o hak ettiği yere ve daha ilerisine taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!