Kaçak avlanan balıkçılara ait 45 bin metre balık ağı ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Kaçak avlanan balıkçılara ait 45 bin metre balık ağı ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2019 09:21

Kaçak avlanan balıkçılara ait 45 bin metre balık ağı ele geçirildi

Haberin Devamı

Mustafa UFAK / HİLVAN (Şanlıurfa), (DHA)- ŞANLIURFA’nın Hilvan ilçesinde, kaçak avlanmayla mücadele kapsamında Atatürk Baraj Gölü’nde yapılan taramalarda 25 gün içinde 45 bin metre ağ ele geçirdi. Kaçak avlanan 7 kişi hakkında idari para cezası kesildi.

1 Nisan’dan itibaren başlayan av yasağından bu yana kaçak avlanmaya karşı denetim yapan Hilvan ve Bozova Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ekipleri, Atatürk Barajı kıyısındaki avlaklarda çok sayıda suya bırakılmış balık ağını tespit etti. Harekete geçen jandarma ekipleri, tekne ile baraj gölünde yaptıkları taramalarda çeşitli ebatlarda 45 bin metre balık ağı, su kenarına terk edilmiş bir tekne ile balıkçılara ait zıpkın, dirgen, tulum ve çizme gibi malzemelere el koydu. Yetkililer tarafından sudan çekilen ağlara takılan balıklar ise ağlardan kurtarılarak doğal yaşam ortamlarına geri bırakıldı.

Su ürünlerini koruma kanunu kapsamında yapılan denetimlerde kaçak yollardan avlanan 7 kişi hakkında idari ceza parası kesilirken, ele geçirilen ağların büyük bir kısmını sahiplenen olmadı.

Hilvan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, yeni av sezonu açılana kadar jandarma ekipleri ile birlikte denetimlerini sürdüreceklerini belirtti.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!