Eyyübiye’ye hizmet binası yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Eyyübiye’ye hizmet binası yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2019 14:46

Eyyübiye’ye hizmet binası yapılacak

Haberin Devamı

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA'da Eyyübiye Belediyesi, Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsündeki 44 dönümlük alanın tahsisinin gerçekleştirdi. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yapılan anlaşmaya göre kısa sürede Belediye Hizmet Binası ve Kamu Kampüsü projesini bu alanda gerçekleştireceklerini belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un oluruyla, Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsündeki 44 dönümlük alanın Eyyübiye Belediyesi'ne tahsisi gerçekleşti. Alanda yeşil dokuya önem verip, kamu kampüsü ve hizmet binasını yapacaklarını belirten Başkan Kuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Murat Kurum'a teşekkür etti.
Başkan Kuş, "1 Nisan'dan önce seçim öncesi çalışmalarımızda vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz en büyük vaatlerimizden biri kamu kampüsüydü. Seçildiğimizden hemen sonra kamu kampüsünün yeri noktasında nerede yapabiliriz arayışına girdik ve zaman içerisinde en uygun yerin Harran Üniversitesine ait olan arazide olacağı kanaatine vardık. Yaklaşık 4 aydır Ankara'da yoğun temaslarımız sonucunda sağ olsun sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın ve Çevre ve Şehircilik Bakanımızın talimatları ile Harran Üniversitesi tahsisine ait olan yerin Bakanımızın talimatı ile 44 dönümü Eyyübiye Belediyesine geçmiş oldu. Buradan Cumhurbaşkanımıza ve Çevre ve Şehircilik Bakanımıza sonsuz şükranlarımı iletiyorum. Biz kendilerine Eyyübiye'nin dezavantajlı bir bölge olduğunu ifade ettik. Eyyübiye'nin haritasını gerek Cumhurbaşkanımıza gerekse Bakanımızın önüne serdik. Cumhurbaşkanımız 'da da Çevre ve Şehircilik Bakanımız 'da da Eyyubiye'nin bir çok hizmete ihtiyaç olduğu kanaati hasıl oldu. Hiç düşünmeden Eyyübiye İlçesine bir kamu kampusunun ihtiyaç olduğunu ifade ettiler ve burayı bize tahsis ettiler. Belki kanaat önderlerimiz ile Üniversitemiz ile bu işte uzman olan kişiler ile istişare edeceğiz ve burada nasıl bir proje yapmamız gerektiği noktasında kendilerinden fikirler alacağız. Aldığımız fikirler doğrultusunda projeyi gerçekleştirip, inşaatına başlayacağız. Eyyübiye'ye ve Şanlıurfa'ya hayırlı olsun inşallah" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!