Gölardı, kuş gözlemcilerine açılacak

Güncelleme Tarihi:

Gölardı, kuş gözlemcilerine açılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2018 10:45

Gölardı, kuş gözlemcilerine açılacak

Haberin Devamı

Tolga BİRGÜCÜ/TERME(Samsun), (DHA) - SAMSUN'un Terme ilçesinde, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nden sonra endemik bitki türleri ile dikkati çeken Gölardı bölgesi, kuş gözlemcilerine kapılarını açacak.

1999 yılında Kabalı Köyü ile birleşerek belde olan ve 'Bütün Şehir' yasası ile mahalle statüsü kazanan Samsun’un Terme ilçesi Gölyazı Mahallesi, doğal güzellikleri ile büyülüyor. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nden sonra, kentin en doğal alanlarından biri durumundaki Gölardı bölgesinin ‘Tabiat Parkı’ ilan edildiğini hatırlatan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, burayı tüm dünyaya tanıtmak için çalışma yürüttüklerini söyledi. Gölardı bölgesinde Kuş Gözlem Evi açmayı planladıklarını belirten Kul, daha sonraki süreçte de bölgenin kapılarını kuş gözlemcilerine açacaklarını duyurdu.

‘CİDDİ ÇALIŞMALAR PLANLIYORUZ'

İlçenin doğal güzelliklerinin turizm potansiyeli açısında önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Kul, “İlçemiz doğal güzellikleri ve turizm potansiyeli ile öne çıkan bir bölge durumundadır. Terme geçmişi ile de tarihe ışık tutmaktadır. Tüm dünyaca bilinen Amazonlar’ın yaşadığı bölge olan ilçemiz, doğal güzellikleri ile görenleri büyülüyor. Bu anlamda öne çıkan Gölyazı Mahallemizin ilçemiz için önemi büyüktür. Su basar ormanları, endemik bitki türleri, 243 çeşit kuş türü, kumsalları ve diğer doğal güzellikleri ile insanları adeta büyüleyen Gölyazı Gölardı bölgemizde ciddi çalışmalar planlıyoruz” dedi.

TURİZME KAZANDIRILACAK
Bölgenin bitki örtüsü, yaban hayat özelliği ve manzara güzellikleri ile tabiat parkı potansiyeline fazlası ile sahip olduğunu da aktaran Kul, “563 hektarlık alanı 'Amazon Tabiat Parkı’ ilan edilen Gölardı bölgemizde, Büyükşehir belediyemizin kuş gözlem evi çalışmalarımız sürüyor. Bu alanda bizlerde çalışmalar ve projeler planlıyoruz. Burada hayata geçireceğimiz projemizin ardından, bölgemizin kapılarını kuş gözlemcilerimize açacağız. Fotoğrafçılarımızın, ilçemizin yani doğal güzelliklerimizin tanıtımına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki süreçte turizme kazandırmayı hedeflediğimiz bölgemizin, başta ilçemizin ve sonra Samsun’unumuzun tanıtımı için ciddi rol oynayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!