Samsun'da açıkta zehir satışına tepki

Güncelleme Tarihi:

Samsunda açıkta zehir satışına tepki
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 11:12

Samsun'da açıkta zehir satışına tepki

Haberin Devamı

Tolga BİRGÜCÜ/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN’da, Cumhuriyet Meydanı’nın giriş bölümündeki merdivende stant kuran kişi  böcek, karınca ve fare zehri satışı yapıyor. Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Samsun Şubesi Başkanı Osman Nuri Pilgir, "Tehlikeli bir durumdur” diyerek satışın durdurulması gerektiğini söyledi.

Samsun’un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan kentin en işlek bölgesindeki Cumhuriyet Meydanı’nda, tezgah kuran bir şahıs, böcek, karınca ve fare zehirlerini satışa sundu. Kontrolsüz satış yapan şahısa vatandaşlar aldırış etmezken, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Pilgir’den tepki geldi.

‘İZİN VERİLMEMESİ GEREKİYOR’

Başkan Osman Nuri Pilgir, “Bunlar zehirdir. İnsektisitir. Bu ürünlerin bu şekilde satılmaması gerekiyor. Açıkta satması da ayrı hezeyandır. Bu türlü şeyler, zirai ilaçtır. Bunlar veteriner, kimya mühendisi, ziraat mühendisi veya ruhsatlı işletme sahiplerince satılması gereken malzemelerdir. Bunların herhangi bir yerden alınarak da satılmaması gerekiyor. Tehlikeli bir durumdur. Ne olduğu bilinmeyen bu ürünlerin, kimler tarafından üretildiği ve ruhsatlı olup olmadığı bilinmemektedir. Vatandaş kesinlikle almamalıdır, gerekli mercilerin de görevlerini yapması ve bu satışa izin vermemesi gerekmektedir. Hep söylüyoruz; merdiven altı üretimlere izin verilmemesi gerekiyor. Bu çok tehlikelidir” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!