RTEÜ'de deney hayvanları kullanım kursu açıldı

Güncelleme Tarihi:

RTEÜde deney hayvanları kullanım kursu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2018 17:24

RTEÜ'de deney hayvanları kullanım kursu açıldı

Haberin Devamı

Arzu ERBAŞ/RİZE(DHA)- RİZE Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde açılan Deney Hayvanları Kullanım Kursu sona erdi. 49 kişinin katıldığı kurs sonunda sertifika töreni düzenlendi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen II. Deney Hayvanları kullanım kursu tamamlandı. Üniversite Kongre ve Kültür Merkezi ve Tıp Fakültesi laboratuarlarında 80 saatlik teorik ve uygulama eğitimi şeklinde gerçekleştirilen kursa üniversite akademik personeli ile farklı kuruluşlardan 49 kişi katıldı. Sağlık bilimleri alanında deneysel çalışma yapabilmek ve aynı zamanda alanında ulusal ve uluslararası ölçekte proje başvurularında bulunabilmek için gerekli olan sertifika, kurs programı sonunda yapılan sınav ile teorik ve uygulama eğitimlerini başarı ile tamamlayan adaylara verildi. Sertifika törenine, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Şatıroğlu ve akademisyenler katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman törende yaptığı konuşmada, gerçekleştirilen kurs programının alınan eğitimin yanı sıra farklı disiplinlerdeki akademik personelin bir araya gelmesine fırsat tanıdığını belirtti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!