Rize'de öğrenciler sportif yetenek taramasından geçti

Güncelleme Tarihi:

Rizede öğrenciler sportif yetenek taramasından geçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2018 15:12

Rize'de öğrenciler sportif yetenek taramasından geçti

Haberin Devamı

Arzu ERBAŞ/RİZE(DHA)- RİZE ili genelinde 2 bin 836 ilköğretim 3'üncü sınıf öğrencisi bilimsel sportif yetenek taramasından geçirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlı arasında 2016 yılında imzalanan protokol ile hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında 2018-2019 yılı çalışmalarının 1'inci aşaması tamamlandı. Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla 26 Ekim 07 Kasım 2018 tarihleri arasında Rize ili genelinde 2 bin 836 İlköğretim 3'üncü sınıf öğrencisi bilimsel sportif yetenek taramasından geçirildi.

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik öğrencilerin bilimselliği uluslararası standartlara kabul görmüş sportif teste tabi tutulduğunu belirterek "Bu yapılan sportif testlerin tüm verileri elektronik ortamda anında Gençlik ve Spor Bakanlığımızın oluşturduğu merkez toplanıyor. Tüm Türkiye’de yapılan taramaların gerçekleştirmesinin akabinde üniversitelerin alanında uzman değerli öğretim görevleri tarafından değerlendirilerek yetenekli çocuklarımız seçilerek projenin 2. aşamasına dahil oluyorlar, bu proje artık Türk sporunda tesadüflere yer bırakılmayacak, yetenekler kaybolmayacak ve Türk sporu yeni yeteneklere bilimsel yöntemlerle kavuşacak “dedi.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında, yetenekli sporcu öğrenciler çalışmalarına yıl boyu devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!