Minik Aysel, sağlığına kavuşmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Minik Aysel, sağlığına kavuşmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2018 17:59

Minik Aysel, sağlığına kavuşmak istiyor

Haberin Devamı

Arzu ERBAŞ/ÇAYELİ (Rize),(DHA)- RİZE'nin Çayeli ilçesinde oturan Kadir Bayraktar (29), solunum cihazına bağlı yaşayan 'Epilepsi West sendromu' hastası kızı Aysel Bayraktar (4) için yardım bekliyor. Asgari ücretle geçimini sağlayan Kadir Bayraktar, aylık masrafı 1500 lirayı bulan kızının tedavisi için yetkililere seslenerek “Kızımın çıkmayan sesi olun" dedi.

Çayeli ilçesinde oturan Kadir-Ebru Bayraktar çiftinin 2014 yılında dünyaya gelen kızları Aysel Bayraktar, Epilepsi West sendromu  hastalığı sebebiyle solunum cihazına bağlı yaşıyor. Asgari ücretle kuaförde çalışan baba Kadir Bayraktar, kızının aylık 1500 lirayı geçen tedavi masrafları karşılayamayınca Rize Valiliği'nden izin alarak yardım kampanyası başlattı.

Medikal araç gereç ve tedavi masraflarının temini için başlatılan kampanyaya sosyal medya üzerinden destek arayan baba Bayraktar, çocuğunun gözleri önünde eriyip gitmesine dayanamadığını söyledi.  Kadir Bayraktar, "Ben elimden geleni yapıyorum ancak tedavi masrafları çok zorluyor. Çocuğumun tedavisi için hiçbir şeyin eksik kalmasını istemiyorum. Tedavisi tam yapılırsa nöbetleri bitecek ve kendini toparlayacak inşallah. Lütfen çocuğumun çıkmayan sesi olun, çaresizliğimize yardımcı olun" dedi.

Anne Ebru Bayraktar da, çok zor bir süreçten geçtiklerini anlatarak  “Kızım doğduğunda 4 aylığa kadar hiçbir şeyi yoktu. Sonra kasılmaları fark ederek doktora gittik. Teşhis konulduktan sonra 4 ay yoğun bakımda kaldı. Şimdi sürekli nöbet geçiriyor. Hastane ile ev arasında çocuğumuzu gezdiriyoruz. Solunum cihazına bağlı yaşıyor. Medikal araç gereç ve tedavi masrafları bizi zorluyor. Eşim elinden geleni yapıyor ama maddi olarak yetişemiyoruz. Hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Yetkililerden de çocuğumun tedavisine yardımcı olmalarını bekliyorum” diye konuştu. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!