Üniversiteli yurt öğrencileri Kent Müzesini gezdi

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli yurt öğrencileri Kent Müzesini gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2018 16:05

Üniversiteli yurt öğrencileri Kent Müzesini gezdi

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - TÜRKİYE'nin dört bir tarafından Osmaniye'ye gelen üniversiteli öğrenciler, Kent Müzesini gezdi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde eğitim görmek için kente gelen ve Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrenciler, görevli rehber öğretmenler eşliğinde kent müzesini gezerek Osmaniye'yi dünü ve bugünüyle daha yakından tanıma imkânı buldu.
2013 yılında yapımı tamamlanarak hizmete sunulan Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi, bugüne kadar 1 milyonu aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yaparak Osmaniye’nin tanıtılmasına önemli katkılar sağladı.
Kent Müzesi gezisi ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktaran Siyaset ve Kamu Yönetimi bölümü öğrencisi Belgin Harmancıklı, "Kent müzesi Osmaniye Belediyemizin bizlere sunmuş olduğu hizmetlerden birisi ve gerçekten Osmaniye’yi geçmişten günümüze tarihini, doğasını ve kültürünü tanıtan bir yapı olmuş. Gelin tanış olalım projesi kapsamında burada bulunmaktayız. Böyle projeler gençler açısından çok önem arz ediyor. Ben siyaset ve kamu yönetimi öğrencisiyim. Her ile gittim ama Osmaniye’yi gezme fırsatım olmamıştı. Bu güzel binanın içerisine girdikten sonra Osmaniye’yi tarihi, coğrafyası, kültürü, yemekleri ve birçok yönüyle daha iyi tanımış oldum. Bizler çok beğendik. Girişimci ve aktif bir genç olarak herkesi buraya davet ediyorum.  Osmaniye’de yaşarken de tarihimizi ve kültürümüzü öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu güzel eseri bizlere sunduğu için Osmaniye Belediyesine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!