Osmaniye'de kaldırım işgaline son veriliyor

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede kaldırım işgaline son veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2020 10:47

Osmaniye'de kaldırım işgaline son veriliyor

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de, belediye meclisinin kaldırım işgaline son verilmesine yönelik aldığı kararlar doğrultusunda hafta başından itibaren esnaflar zabıta görevlilerince uyarılacak, alınan kararlara uymayanlar hakkında yasal işlem uygulanacak.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, kentte kaldırım işgaline son verilmesi için belediye meclisinin aldığı kararlar hakkında basın toplantısı düzenledi. Uzun süredir şikayet konusu olan kaldırım işgalleri, gıda güvenliği ve düzensiz tablacılık üzerine tüm sorunları mecliste masaya yatırdıklarını aktaran Kara, alınan kararları uygulama noktasında sonuna kadar takipçi olacaklarını kaydetti.
Kara, alınan kararları şöyle aktardı:
"Yaya yolu üzerine teşhir, satış ve reklam amaçlı veya herhangi bir nedenle ürün veya malzeme çıkarılmayacak. Reklam amaçlı, tabela, flama, bayrak  gibi malzemeler yaya yoluna veya yola konulmayacak. Dondurma-meşrubat dolabı, stant gibi unsurlar, iş yeri sınırına çekilecek, kendi sınırı dışına taşmayacak. İş yerindeki sabit vitrin veya satış standı gibi elemanların çıkıntısı, iş yeri sınırına çekilecek. Paspas, süpürge, çöp tenekesi, duba  gibi malzemeler, her ne amaçla olursa olsun yaya yolu veya yol üzerine konulmayacak. Bisiklet, motosiklet, araba gibi motorlu-motorsuz taşıtlar, yaya yolu üzerine konmayacak, bunlar için tasarlanan park yerleri kullanılacak. Herhangi bir iş yerine gelen ürünler, yaya yolu üzerinde bekletilmeyecek, iş yeri içine alınacak. Yaya yolunda yaya geçişlerini zorlaştıran büfeler, daha uygun yerlere nakledilecek. İş yeri önüne ya da kaldırımın herhangi bir kısmına veya yol üzerine masa, sandalye, tabure, sehpa gibi malzemeler çıkarılmayacak, gölgelendirme amaçlı şemsiyeler kullanılmayacak."

Alınan kararlara uymayanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını vurgulayan Kara, düzenlemelerden bahsettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Market alışveriş arabaları işyeri içine alınacak, yaya yolu veya yol üzerine konulmayacak. Geri dönüşüme gidecek olan karton, kağıt, plastik ve benzeri malzemeler, yaya yoluna çıkarılmayacak, geri dönüşüm konteynerlerine bırakılacak. Kaldırım üzerinde yaya yolunu engelleyen, diğer kamu kurum ve kuruluşların trafo, pano, kutu ve benzeri unsurların daha uygun yere alınması için söz konusu kurum ve kuruluşlara tebligat yapılacak. Kamu yararı dışında kalan reklam ve teşhir amaçlı her türlü stantlar, yaya yolu üzerine konulmayacak. İş yeri önünde yapılan sundurmalara, herhangi bir ürün ve eşya asılmayacaktır. Bahsedilen bu konular ancak özel günlerde belediyenin izni alınarak müsaadesi sağlanacaktır. Çin lokantası diye tabir edilen kebapçılar ve tablacı esnafı bir yerde toplanacak. Ayakkabı boyacıları için düzenleme yapılacak. Tabelalar için bir standart oluşturulacak. Semt pazarları ile ilgili düzenleme çalışmaları yapılacak."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!