Osmaniye Belediyesi Kitap Fuarı kapılarını açıyor

Güncelleme Tarihi:

Osmaniye Belediyesi Kitap Fuarı kapılarını açıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2019 12:34

Osmaniye Belediyesi Kitap Fuarı kapılarını açıyor

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Kitap Fuarı, 6 Aralık'ta kapılarını açıyor.
Geçtiğimiz yıl 100 bin kişinin ziyaret ettiği Kitap Fuarı, bu yıl 80 stantta, 180 yayınevi 10 gün süreyle hizmet verecek, 150 yazar okuyucularıyla buluşacak. Türkiye'nin en önemli yazarları arasında olan isimler tecrübelerini, bilgi ve birikimlerini düzenlenecek olan 29 ayrı söyleşi programında okuyucuları ve ile paylaşacak. Masal Park yanında 2 bin 400 metre karelik kapalı alanda ve geniş otopark imkanıyla hizmet verecek Kitap Fuarı, 9.30-20.30 saatleri arasında açık olacak. Osmaniye Belediyesi Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen tüm söyleşi programları fuar alanına kurulacak salonda yapılacak.
'KİTAP OKUYUN, MUTLU OLUN'
Fuarın, 'Kitap okuyun, mutlu olun' sloganı ile hizmet vereceğini söyleyen Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, "7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı Türkiye’nin sayılı kitap fuarı haline gelme yolunda hızla ilerleyen kitap fuarımıza bekliyoruz" dedi.
ONUR KONUĞU CANAN TAN OLACAK
Kitap Fuarının onur konuğu ise Türk Edebiyatının güçlü ve sevilen kalemi Canan Tan olacak. 6 Aralık Cuma günü resmi açılış törenine de katılacak olan Canan Tan, 7 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’da ‘Issız Kadınlar Sokağı’ isimli söyleşi programıyla vatandaşla bir araya gelecek ve akabinde kitaplarını sevenlerine imzalayacak. Türk Dil Kurumu (TDK) ve Türk Tarih Kurumu (TTK) bu yıl da Kitap Fuarı'nda stant açarak, yayınlarını Osmaniye halkının beğenisine sunacak.
ÖĞRENCİLER ÜCRETSİZ TAŞINACAK
Çocukların ve gençlerin kitap sevgisini ve okuma alışkanlığını da arttırmayı amaçlayan bir uygulama ile Osmaniye Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen ortak çalışma kapsamında kentteki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kitap fuarına Osmaniye Belediyesi tarafından ücretsiz ulaşımları sağlanacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!