Osmaniye Belediyesi 3. Kitap Fuarı Başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Osmaniye Belediyesi 3. Kitap Fuarı Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2018 14:29

Osmaniye Belediyesi 3. Kitap Fuarı Başlıyor

Haberin Devamı

OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Belediyesi 3'üncü Kitap Fuarı, 7-16 aralık tarihlerinde kapılarını kitap tutkunlarına açacak.
Geçen yıl 80 bin kişinin ziyaret ettiği fuarın, bu yıl Osmaniye Valiliği yanı, Masal Park bitişiğindeki alanda stantlar kuruldu. Fuar çadırının geçen yıla göre tam 2 katına 2 bin 400 metre kare büyüklüğüne çıkarttıldı. Bu yıl 80 stantta, 180 yayınevi hizmet verecek, 150 yazar okuyucuları ile buluşacak. 27 farklı söyleşi programında duayen isimler tecrübelerini, bilgi ve birikimlerini okuyucuları ile paylaşacak. Fuar, her gün 09.30-20.30 saatleri arasında kitapseverlere açık olacak.
FUARA 150 YAZAR-ŞAİR KATILIYOR
Kitap Fuarına biri Azerbeycan’dan olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından şair ve yazarlar katılacak. 10 günlük fuar kapsamında farklı günlerde bu yazarlar okuyucular, yayınevlerinin stantlarında bir araya gelerek, kitaplarını imzalayacaklar. 7’den 77’ye her kesime, her görüşe hitap edecek şekilde yazarlar belirlendi. Osmaniye’nin değeri olan yerel yazarlar belediye tarafından kurulan stantlarda okuyucularla buluşacak.
ONUR KONUĞU AZERBAYCANLI SİYASETÇİ PAŞAYEVA
Fuarın bu yılki onur konuğu Azerbaycan Türkü ve milletvekili, siyasetçi, hukukçu ve doktor Ganire Paşayeva oldu. Paşayeva 7 Aralık Cuma günü saat 11.00’da fuarın resmi açılış törenine katılacak. Aynı gün saat 13.30’da Cebeli Bereket Kültür Merkezi’nde “Türk Dünyasının Geleceğinde Türk Gençliğinin Rolü’’ konulu söyleşiye katılacak.
TTK VE TDK İLK KEZ OSMANİYE KİTAP FUARINDA OLACAK
Türk Dil Kurumu (TDK) ve Türk Tarih Kurumu (TTK) ilk kez Osmaniye Belediyesi 3.Kitap Fuarında stant açarak yayınlarını Osmaniye halkının beğenisine sunacak. Ayrıca TTK Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Güray Kırpık 11 Aralık Salı günü saat 13.30’da fuar alanı söyleşi salonunda “Türk Tarihinin Meseleleri ve Misak-ı Milli” konu başlığı altında bir konuşma yapacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!