OGC, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

Güncelleme Tarihi:

OGC, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2020 14:49

OGC, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Gazeteciler Cemiyeti (OGC) yönetimi ile basın mensupları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenledi. 

Osmaniye Öğretmenevi'nde düzenlenen kutlamaya, OGC yönetimi, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, İletişim Başkanlığı Adana İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Naci Dönmez, Osmaniye Masası Sorumlusu Yasemin Yıldırım ve çok sayıda gazeteci katıldı.

OGC Başkanı İsrafil Avcı, basın mensuplarının, demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde sürdürdüğü bu hizmetin zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak ettiğini kaydetti. Tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Ekim’de onayı ile kurulan ve kendisinin de il temsilcisi olduğu Küresel Gazeteciler Konseyi'nin, ülkede, KKTC ve Azerbaycan’da kısa sürede çeşitli organizasyonlar düzenlediğini belirtti. Avcı, Şubat ayında yapılacak Küresel Gazeteciler Konseyi Yerel Medya Meclisi ve Konsey Yönetimi  seçimlerinden sonra konseye üye alımının başlayacağını vurgulayarak, "Yapılacak genel kurulun ardından cemiyetimiz ve üyelerimiz, mesleki ve sosyal anlamda daha da güçlenecektir" dedi.

Belediye Başkanı Kadir Kara ise demokrasinin en önemli ayaklarından birinin gazetecilik mesleği olduğuna değinerek "Günün 24 saati görevinin bilinciyle çalışarak halkın haber alma ve bilgi edinme hakkı için yazılı, görsel ve işitsel alanlarda üstün gayret sarf eden tüm basın mensuplarını en kalbi duygularımla selam ve saygılarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle görevi başında vefat eden basın mensuplarını rahmetle anıyor, gazetecilik mesleğine emek vermiş gönül vermiş tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından programa katılan İletişim Başkanlığı Adana İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Naci Dönmez ve Osmaniye Masası Sorumlusu Yasemin Yıldırım ile kamu kurumlarının basın çalışanlarına,  katkılarından dolayı plaket verildi. Program, Grup Meşale tarafından semah gösterisi ve müzik eşliğinde eğlence ile devam etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!