Etkin Bir Plaka Tasarımı çalışmasına patent

Güncelleme Tarihi:

Etkin Bir Plaka Tasarımı çalışmasına patent
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2018 15:40

Etkin Bir Plaka Tasarımı çalışmasına patent

Haberin Devamı

OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Yılmaz'ın,  "Plakalı Sıvı-Sıvı Isı Değiştiricileri İçin Etkin Bir Plaka Tasarımı" başlıklı çalışması, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından incelemeli patente layık görüldü.
Prof. Dr. Tuncay Yılmaz, "Buluşun amacı; sıvı-sıvı plakalı ısı değiştiricileri için yeni bir plaka tasarımı geliştirmek ve bu plakalar küçük ve güçlü plakalı ısı değiştiricileri elde edilmesinde kullanılacak. Tasarımı yapılan plakalar sıvıyı akışa dik yönde karıştıracak ve sınır tabakayı her yönde yenileyecek. Böylece ısı transferi katsayısı artırılarak etkin bir plakalı ısı değiştiricisi geliştirilecek” diye konuştu.
"Plakalı Sıvı-Sıvı Isı Değiştiricileri İçin Etkin Bir Plaka Tasarımı" başlıklı çalışma, Uluslararası Buluş Fuarında (ISIF'18) Türk Patent ve Marka Kurumu’nun standında da sergilendi. Çalışma, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan tarafından da yerinde incelendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!