Doğaseverler, sahil yürüyüşü sonrası sahur yaptı

Güncelleme Tarihi:

Doğaseverler, sahil yürüyüşü sonrası sahur yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2019 15:10

Doğaseverler, sahil yürüyüşü sonrası sahur yaptı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/DÖRTYOL (Hatay), (DHA) - OSMANİYE Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü (ODAK) gönüllüsü 50 doğasever, sahilde ki gece yürüyüşü sonrasında, birlikte sahur yaptılar. Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen faaliyet, Hatay'ın Erzin İlçesindeki Burnaz Sahilinden başlayıp, Dörtyol İlçesi Yeniyurt mahallesi sahilinde sona erdi. Katılımcılar, ay ışığının aydınlattığı deniz manzarasında ve kıyıdaki teknelerin yanında bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.
7 kilometrelik yürüyüş sonrasında Atatürk At Çiftliğine gelen katılımcılar, burada saz ve ney dinletisi  eşliğinde sahur yapıp faaliyeti sonlandırdılar.  
ODAK Başkanı Avukat Muhammet Doğan, 2003'ten bugüne Osmaniye doğasını ve tarihi güzelliklerini tanıtmayı amaç edinmiş bir kulüp olduklarını belirterek, "Kulübümüz Ramazan ayında manevi havayı kulüp  üyeleriyle yaşamak için geleneksel hale getirdiği sahur programını ve gece doğa yürüyüşünü bu yıl burnaz sahilinde düzenledik. Tüm katılımcı doğasever arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.
Dağcılık sporuyla üyelerine sportif yaşam alışkanlığı kazandırma gayretinde olan kulübün  aynı zamanda İlin ve ülkenin doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtmayı ve bununla birlikte milli ve manevi değerlerin kazandırılması için çalışmalarda yürütmekte olduklarını kaydeden Başkan Doğan "Bu bağlamda, 19 Mayıs ta Gazi Mustafa Kemal'in İstiklal meşalesini yaktığı gün olan, Milli Mücadelenin 100'üncü yılında, ODAK olarak 18-19 Mayıs 2019 tarihlerinde ilimizin en yüksek dağı olan Düldül Dağına Atatürk'ü Anma Zirve Tırmanışı" gerçekleştirmeyi planlamaktayız." dedi.
 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!