Deprem tatbikatı değerlendirme toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Deprem tatbikatı değerlendirme toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2019 13:34

Deprem tatbikatı değerlendirme toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de, 2019 Ulusal Düzey Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Deprem Tatbikatı Değerlendirme toplantısı Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında yapıldı.
İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinde ki toplantıya Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcıları Adem Yılmaz ve Hakan Ezgi, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş ve İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyesi kurum müdürleri, yerel düzeyde ana çözüm ortağı olan tüm hizmet grubu yöneticiler katıldı.
Değerlendirme toplantısında konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, il genelinde yapılan deprem tatbikatını gerçekleştirdiklerini belirterek, "9 Ekim günü İçişleri Bakanlığımız koordinesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından, Kahramanmaraş ili merkezli 7,5 şiddetinde bir deprem senaryosu ile etkilenen illerde yapılan tatbikat sona erdi. İlimizde yapılan tatbikatta, hem saha da, hem de masa başı verileri sonucunda yaşanabilecek sorunların tespiti ve bu sorunların çözümü noktasında daha iyi nasıl koordine olunur bunları değerlendirmek üzere bir aradayız. Temennimiz bu afetlerin hiçbir zaman yaşanmaması,  fakat her zaman hazırlıklı olmak gerekmektedir. Tatbikatta görev alan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!