Amatör telsizcilere 'Afetlerde iletişim' eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Amatör telsizcilere Afetlerde iletişim eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 12:26

Amatör telsizcilere 'Afetlerde iletişim' eğitimi

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de amatör telsizcilere yönelik, 'Afetlerde iletişim' konulu eğitim toplantısı düzenlendi.

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Osmaniye Şubesi öncülüğünde bir araya gelen çeşitli yaş ve meslek grubundan amatör telsizcilere, olası afetlerde iletişimi sağlamak ve arama kurtarma ekiplerine nasıl yardımcı olunacağı noktasında bilgiler verildi.  Toplantıda konuşan TRAC Osmaniye Şube Başkanı Mehmet Çenet, afet bölgelerinde kesilen iletişimi sağlamak ve arama kurtarma ekiplerine yardımcı olmak için, amatör telsizcilerin, zaman zaman yapılan iletişim tatbikatlarında ve günün herhangi saatinde gerçekleştirilen anonslarla afetlere hazırlıklı hale getirdiğini ifade etti. 
Bu anlamda amatör telsizcilerin önemli bir misyonu üstlendiğini belirten Çenet, kentte Amatör Telsizcilik Belgesi aldıktan sonra gönüllü olarak çalışmalara katılanlara, haberleşmeyi sağlayacak şekilde teknik ve teorik eğitim verildiğini aktardı.
TRAC Osmaniye Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Murat Alkan ise Depremler ve Afet olaylarında haberleşme sıkıntısı yaşandığını, araçlarındaki sistemlerle, dağ başındayken bile Türkiye'nin herhangi bir iliyle iletişime geçme kabiliyetine sahip olduklarını bildirdi.
Osmaniye'de derneğe kayıtlı radyo amatörü sayısının 250 civarında olduğunu belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!