TGK Başkanı Kolaylı: En büyük sorun meslek yasamızın olmayışı

Güncelleme Tarihi:

TGK Başkanı Kolaylı: En büyük sorun meslek yasamızın olmayışı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2018 18:34

TGK Başkanı Kolaylı: En büyük sorun meslek yasamızın olmayışı

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA ) - TÜRKİYE Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Başkanı Nuri Kolaylı, gazetecilerin sorunlarına dikkat çekerek, "En büyük sorunlarımızdan birisi, meslek yasamızın olmayışı. Artık  herhangi biri cep telefonu ile fotoğraf ve video çektiğinde bunu da getirip gazeteye veya televizyona teslim ettiğinde direk gazetecilik unvanı alıyor" dedi.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde düzenlenen 17'nci Başkanlar Kurulu Toplantısı için kentte gelen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu(TGK) Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Seddar Yavuz'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilerin sorunları ve gazetecilik mesleğine dikkat çeken Nuri Kolaylı, en büyük sorunlardan birinin ise meslek yasasının olmamasından kaynaklandığını söyledi. Düzenlenen toplantıda meseleler ve sorunların masaya yatırıldığını vurgulayan Kolaylı, "Yoldan geçen herhangi birinin eline fotoğraf makinesi verdiğinizde, vermenize de gerek yok artık cep telefonu ile fotoğraf ve video çektiğinde bunu da getirip gazeteye veya televizyona teslim ettiğinde direk gazetecilik unvanı alıyor. Ayrıca internet sitesi kuran yani 30 lira 40 lira verip bir domain alıp bedava bir server bulup internet sitesi kuran da 'gazeteciyim' diye çıkıyor. Böyle bir noktadayız. En büyük sorunlarımızdan biri yasamız yok. Gazetelerimiz dolar endeksli basılıyor, bu nedenle ciddi derecede mali sorunlarımız var. Bunları yarın masaya yatırarak konuşacağız ve toplantı sonunda da bir sonuç bildirgesi yayınlayacağız. Umarım toplantımız hayırlara vesile olur” dedi.

19 Eylül Gazeteciler Derneği ve Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Erdoğan Erişen'de, Konfederasyon Başkanlar Kurulu toplantısı için Ordu'ya gelen gazetecileri ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Programın büyük bölümünde değerli başkanlarımız, şehrimizin kültürel doğal güzelliklerini tanıma fırsatı bulacaklar. İnanıyorum ki, bu dört günün sonunda da şehrimizden memnun bir şekilde ayrılmış olacaklar. Ben öncelikle katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum. Sayın Valimize de ev sahipliği için bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Seddar Yavuz, ziyaretten dolayı gazetecilere teşekkür ederek,  "Basın; demokratik, açık, katılımcı, çoğulcu toplumlarda elbette vazgeçilmez bir güçtür. Toplumun, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından fevkalade önemli bir işlev görmektedir. Ancak, basının da kendi, içinde bazı sorunlarının ve sıkıntılarının olduğunu görüyoruz. Her oyunun bir kuralı olmalı. Demokratik toplumlar, kuralsız toplumlar değildir. Tam aksine kurallarla işleyen toplumlardır. Ahlakın, etiğin, kuralın olmadığı yerde anarşi olur. Dolayısıyla bu işe emek vermiş, yıllarını vermiş, eğitimini almış insanların, bu sektörden ekmek yiyebilmesi de elbette bu sektörün korunmasıyla mümkün olabilir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!