Ordu'da 'Süt Evleri' Projesi

Güncelleme Tarihi:

Orduda Süt Evleri Projesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2019 15:50

Ordu'da 'Süt Evleri' Projesi

Haberin Devamı

Mustafa KIRLAK/(ORDU), (DHA)-ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 'Ordu İli Çiğ Süt Toplama Alt Yapısının İyileştirilmesi Projesi' kapsamında 4 ilçeye ‘Süt Evi’ kurulacağını belirterek, “Amacımız ilçelerde üretilen çiğ sütün kalitesini arttırmak ve marka değer oluşturarak üretimi teşvik etmek” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP BKİ) işbirliğiyle hayata geçirilecek “Ordu İli Çiğ Süt Toplama Alt Yapısının İyileştirilmesi Projesi” kapsamında Aybastı, Kabataş, Korgan ve Kumru ilçelerinde kurulacak olan 8 adet “Süt Evi”nin yapım çalışmaları başladı. Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, projenin hayvancılığı geliştireceğini ifade ederek, amaçlarının ilçelerde üretilen çiğ sütün kalitesini arttırmak ve marka değer oluşturarak sür üretimini teşvik etmek olduğunu söyledi. Tekintaş, dört ilçede hayata geçirilecek olan projedenin ihalesinin yapıldığını ve inşaat çalışmalarının başladığını kaydetti.

Proje maliyetinin 1 milyon 980 bin TL olduğunu belirten Tekintaş, “Projenin toplam bedelinin yüzde 75’i DOKAP tarafından yüzde 25’i ise Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Gerçekleştirilecek proje kapsamında kurulacak süt evleri ile mevcut çiğ süt alt yapısı iyileştirilerek çiğ süt üretim ve işleme sektörü canlandırılmış olacak. Süt üretiminde sürdürülebilir üretim ve pazarlama sağlanarak üretilen sütler daha yüksek fiyattan değerlendirilebilecek. Böylelikle çiğ sütün sağlıklı koşullarda toplanması ve depolanması ile kaliteli çiğ süt üretimi gerçekleştirilerek süt ürünlerimizin pazarda rekabet gücü arttırılacak. Bu şekilde de bölge ekonomisinin sosyal-ekonomik düzeyinin yükseltilmesine büyük katkı sağlanacak” şeklinde konuştu.

Proje ile hayvancılığın geliştirileceğini söyleyen Tekintaş, “Projemiz ile birlikte hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Aybastı, Korgan, Kumru ve Kabataş ilçelerimizde bu sektörün gelişmesini sağlarken, çiğ sütün kalitesini artırılacak ve marka değer oluşturularak üretim teşvik edilecek. Üreticiler soğutulmuş çiğ süt desteklemelerinden en üst düzeyde faydalanacak ve işletmeler daha kaliteli çiğ süte ulaşabilecekler. Süt toplama kapasitesi arttırıldığında kırsal kesimde yaşayan halkın ekonomik gelir ve refah düzeyi de artacak” dedi.

Süt Evlerinin toplam yapı alanı 38,4 metrekare olup bu alanda 3 bin ton kapasiteli süt soğutma tankı, süt analiz odası, tuvalaet ve giyinme odası da bulunacak. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!