Niğde’de geleceğin doktorları beyaz önlüklerini giydi

Güncelleme Tarihi:

Niğde’de geleceğin doktorları beyaz önlüklerini giydi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2018 10:14

Niğde’de geleceğin doktorları beyaz önlüklerini giydi

Haberin Devamı

 

Ali KADI/NIGDE,(DHA)-NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri düzenlenen “Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Önlük Giyme töreni ile ‘Beyaz Önlük’ giyerek hekimlik yolunda ilk adımlarını attı.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek , Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Taciroğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üner Kayabaş, Niğde İl Müdürleri, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile davetliler, öğrenciler ve veliler katıldı.

64 tıp fakültesi öğrencisi için düzenlenen törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üner Kayabaş, hekimlik mesleğinin tarih boyunca insanlığın en değerli ve kutsal mesleklerinden biri olduğunu belirterek, "Hekimliğe giden yoldaki eğitim çok çalışmayı, zorlu süreçlerden geçmeyi, başarmak için, çok ama çok fedakarlık yapmayı gerektirir. Zora talip olan ve başaracağınıza inancımın tam olduğu siz genç tıbbiyelilerin, iyi birer hekim olarak yetişmesi için biz hocalarınız olarak, en az sizler kadar emek vermemiz gerektiğinin bilincindeyiz" dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, ise törende yaptığı konuşmada, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin 26. kuruluş yıldönümünü kutlayan ve bu yılki 24. dönem mezunları ile birlikte; aralarında milletvekili, belediye başkanı, akademisyen, işadamı ve ülkemizin birçok alanında, 60 binden fazla mezunu ile yetişmiş insan gücüne katkı sağlayan bir üniversite olduğunu söyledi. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ise, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin yeni fakülteleri de bünyesine katarak hızla büyüdüğünü  kaydetti.

Konuşmaların ardından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesini 2018-2019 eğitim-öğretim yılında kazanan öğrencilere protokol üyeleri tarafından beyaz önlük giydirilmesi ile devam eden program, Öğretim Görevlisi Mesut Arslan’ın Şefliğinde hazırlanan müzik dinletisinin ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!