Niğde'de Gazi ve Şehit Yakını İşlemleri Odası birimi kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Niğdede Gazi ve Şehit Yakını İşlemleri Odası birimi kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2019 15:59

Niğde'de Gazi ve Şehit Yakını İşlemleri Odası birimi kuruldu

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) il Müdürlüğü içerisine şehit ailesi, gazi ve yakınları için Gazi ve Şehit Yakını İşlemleri Odası birimi kuruldu.

SGK Niğde binasında hizmet vermeye başlayan Gazi ve Şehit Yakını İşlemler Odası biriminin şehit aileleri ve gazilerin katılımıyla açılışı gerçekleştirildi.

SGK Niğde İl Müdürü Mustafa Aydoğdu, şehit ailesi, gazi ve yakınlarının SGK’ya geldiklerinde çaylarını ve kahvelerini içerken görevli personel tarafından işlemlerinin kısa sürede yapılacağını söyledi. Aydoğdu, "İlimizdeki şehit yakınlar, gazi ve gazi yakınlarının müdürlüğümüzden almış oldukları hizmetleri tek odada toplamak amacıyla böyle bir oda düzenledik. Bize geldiklerinde hangi birimde işi olursa olsun nerede işlemi yapılacak olursa olsun bu odaya gelecekler bu odaya başvuracaklar. Buradaki görevli arkadaş tarafından işlemleri yapılıp güler bir yüzle hizmet vermek amacıyla odayı kurduk.  Şehitlerimiz kendi çocuklarını yetim bıraktı ise bizim çocuklarımız gülsün yetim kalmasın diye. Bizimde  onların emanetlerine sahip çıkma görevimizdir. Bundan dolayı buraya geldiklerinde güzel bir şekilde ağırlamak. Onlara güzel bir şekilde hizmetimizi sunmak üzere böyle bir oda nezih bir ortamda ağırlamak amacıyla böyle bir uygulama başlattık olduk.  Kendileri buraya geldiklerinde çaylarını ve kahvelerini içerken arkadaşımız tarafından işlemleri yapılacak" dedi.

Niğde Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir ise böyle birimlerin diğer kurumlarda da açılması gerektiğini belirterek:
"Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüz içerisinde böyle bir birimin açılması bizler için onur verici gurur vericidir.  Böyle birimlerin resmi kurumlarda çoğalmasını düşünüyoruz. Çünkü şehir ailesi ve gazimiz bir kuruma geldiğinde işlemlerin tek noktada yapılması bizim için bir ayrıcalıktır. Şehitlerimize verilen bir saygıdır, bir değerdir."

FOTOĞRAFLI

 

Haber-Kamera: Ali KADI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!