Niğde'de Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Niğdede Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2019 13:37

Niğde'de Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü, düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.
Niğde Hükümet Meydanı'nda düzenlenen tören, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamasıyla başladı. Törene Vali Şimşek ile Belediye Başkanı Özdemir'in yanı sıra Niğde Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Seymen, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Baro Başkanı Osman Çimen, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Yılmaz Şimşek, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Vali Şimşek, "Millet olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde büyük zorluluklarla kurulan Cumhuriyet'in 96'ncı yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden asla ödün vermeyeceğinin tüm dünyaya ilanı olan Cumhuriyet, şüphesiz ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk ulusuna bıraktığı en büyük miras ve asla vazgeçilmez bir değerdir" dedi.
Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Halk oyunları gösterileri yapılırken, Niğde Belediyesi Mehter Takımı sahne aldı.  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, resmi geçit töreninin ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!