Niğde elmasının coğrafi işareti için çalışma başlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Niğde elmasının coğrafi işareti için çalışma başlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2018 15:10

Niğde elmasının coğrafi işareti için çalışma başlatıldı

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde 1. Kooperatif ve Birlik Çalıştayı düzenlendi.  
Çalıştaya Niğde Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, AHİKA Niğde Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Davut Yeşil ve kent genelinde bulunan tarımsal kooperatif ve birliklerin başkanları ve yöneticileri katıldı. Çalıştayda konuşan AHİKA Niğde Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Davut Yeşil, Niğde elmasının coğrafi işaretinin alınması konusunda çalışma başlattıklarını söyledi.
Yeşil, "Niğde elmasının coğrafi  işaretinin tescillenmesi için çalışmaya başladık. Bu konu bugünü  kadar kaldı. Türkiye’de şuan 250 üzerinde ürünün coğrafi işareti var. Niğde bu konuda geri kaldı. Elimizdeki ürünlerin bizim olduğunu tescilleyelim, belgeleyelim konusunda çalışmalar başlattık. Niğde elmasının coğrafi işaretinin alınması konusunda inşallah başarıya ulaşacağız” diye konuştu.
Niğde Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş ise kooperatifleri önemsediklerini söyledi. Baş, "Tarımın sürdürebildiğinin devamı için bizler kooperatifleri, birlikleri ülke olarakta bakanlık olarakta il olarakta önemsiyoruz. Düzgün yönetildiği takdirde birlik ve beraberlik içerisinde çok başarılı sonuçlar ile karşılıyoruz. Kooperatiflerin kurulmasındaki temel amaç birlikte hareket edebilme birlikte üretim yapabilme ve en önemlisi tarımsal üretimde fiyat konusunda yaşadığımız sıkıntıları bir nebze olsun çözebilmek. Günümüz dünyasında günümüz toplumunda modern üretim metotlarında bir unsur olarak karşımızda duruyor” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!