'Geleneksel Niğde Evleri' kitabı tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Geleneksel Niğde Evleri kitabı tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2018 14:54

'Geleneksel Niğde Evleri' kitabı tanıtıldı

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bastırılan “Geleneksel Niğde Evleri” kitabı için tanıtım toplantısı düzenlendi.
“Geleneksel Niğde Evleri” kitabı tanıtım toplantısına Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Basri Akdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Huriye Altuner katıldı. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde’nin 19. yüzyıl sonu ile 20. yüzyıl ortalarına kadar tarihlenen konut mimari anlayışının Osmanlı ve öncesine de uzanan bir geleneği yansıttığını söyledi. Niğde Merkezde tescilli sivil mimari örneği yapının 128 adet, tescilsiz sivil mimari örneği yapının ise yaklaşık olarak 150 civarında olduğunu belirterek şunları dedi:
“Niğde Belediyesi Kültürel ve Sosyal Entegrasyon Projesi kapsamında Niğde Kalesi Civarında bulunan 10 adet ev, 2 milyon TL ödenek çerçevesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Özel İdaresince 2016 yılında kamulaştırılmış, işlev kazandırılmak üzere Niğde Belediyesine devredilmiştir. Bu konutlardan 7 tanesinin Niğde Belediyesince hazırlanacak projeler doğrultusunda restore edilerek fonksiyonlaştırılması çalışmaları devam etmektedir.”
Toplantının ardından Vali Yılmaz Şimşek Cullaz Sokakta bulunan tarhi Niğde Evlerinde incelemelerde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!