Zeytinde halkalı leke hastalığıyla mücadele meyvesini verdi

Güncelleme Tarihi:

Zeytinde halkalı leke hastalığıyla mücadele meyvesini verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2019 11:12

Zeytinde halkalı leke hastalığıyla mücadele meyvesini verdi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Seydikemer ilçesinde 60 dekarlık alanda, zeytinde halkalı leke hastalığıyla ilgili verimlilik çalışması yapıldı. Hastalığının kontrol altına alındığı ve meyve tutumunda geçmiş yıllara göre artış tespit edildi.

Büyükşehir Belediyesi ve Seydikemer Ziraat Odası Başkanlığı, başta zeytinde halkalı leke olmak üzere üründe görülen çeşitli hastalıklarla ilgili ortak çalışma yaptı. Seydikemer ilçesinde 60 dekarlık alanda verimlilik çalışması gerçekleştirildi. Odaya bağlı teknik personellerle ortak saha çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilk olarak zeytinde sorun teşkil eden unsurları belirleyerek yol haritası çıkardı. Daha sonra Kayadibi Muhtarlığı ve Oda görevlilerinin de eşliğinde ekipler, çiftçilere eğitim toplantıları düzenledi. Sorun ve çözüm önerileri paylaşıldı. Yapılan ilaç uygulamasıyla, halkalı leke hastalığının kontrol altına alındığı görüldü. Uygulama yapılan sahaların, meyve tutumunun geçmiş yıllara göre fazlasıyla artış olduğu tespit edildi.

Kayadibi Mahallesi Muhtarı ve zeytin üreticisi Yusuf Özbek, yürütülen mücadeleyle ilgili çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Benim arazim zeytinde halkalı leke hastalığı ve diğer hastalıklarla mücadele çalışmaları için pilot arazilerden birisi olarak seçildi. Yapılan çalışmalar sonucunda bu sene ağaçlarımızda güzel verimler olduğunu gördük. Geçen yıl 3.5 dönümlük tarlamdan yaklaşık 2.5 ton civarında bir meyve verimi aldım. Yapılan çalışmalarla bu yılki meyve verimimin 3.5 dönümlük arazimde, 7 ton civarında olmasını bekliyorum. Büyükşehir Belediyemizin ve Seydikemer Ziraat Odamızın zeytinde verimlilik çalışmalarından çok memnunuz ve kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!