Öğrenciler için yardım kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler için yardım kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2018 14:12

Öğrenciler için yardım kampanyası

Haberin Devamı

MUĞLA genelindeki devlet kurumlarında görevli Söke Ziraat Teknik Lisesi mezunları, ihtiyaç sahibi öğrencilerin kışlık giyeceklerini kendi imkanlarıyla karşılamak için sosyal medya hesabından yardım kampanyası başlattı.

Muğla genelindeki devlet kurumlarında görev yapan bazı vatandaşlar, Facebook'ta 'Söke Ziraat Teknik Lisesi Mezunları' adlı bir topluluk kurdu. Topluluk üyeleri, ihtiyaç sahibi öğrencilerin kışlık giyecekleri için kampanya başlattı. Kampanyaya yoğun ilgi gösterildi.

Grup üyelerinden Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Kamil Karakaya, Türkiye'nin her yerinden kampanyaya destek geldiğini söyledi. Karakaya, "Öğretmenlerimizle birlikte tespit edilen kardeşlerimize destek olmak istedik. Bunun duyulması ile birlikte hem ayni, hem de nakdi destek vermek isteyenler oldu. Bu ilgiyi beklemiyorduk. Çıkış noktamız olan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak bir yana yeni tespitler yapıp, destek sayımızı artırdık" dedi.

Karakaya, kampanyaya Muğlalıların yanı sıra Van, Eskişehir, Edirne, Tekirdağ, Afyonkarahisar, Aydın, İzmir, Bursa gibi illerden de destekler gelmeye başladığını belirterek, "İnsanların böyle bir dayanışma için bir araya gelmesi, insanlığı paylaşma ve yardımlaşmanın kurtaracağının nişanesidir, bizim hem mensup olduğumuz İslam dini, hem de Türk gelenek ve görenekleri bu tip destek ve yardımlaşmalara yer ve değer vermektedir" dedi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!