Muğla'daki 6 ilçede belediye başkan adayları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Muğladaki 6 ilçede belediye başkan adayları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 21:03

Muğla'daki 6 ilçede belediye başkan adayları belli oldu

Haberin Devamı

Muğla'daki 6 ilçede belediye başkan adayları belli oldu

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP), Muğla’nın Dalaman, Datça, Kavaklıdere, Milas, Menteşe ve Ula ilçelerinde belediye başkanlığı için adaylarını belirledi.

CHP Parti Meclisi (PM) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Muğla’nın Dalaman ilçesinde Muhammet Şaşmaz, Datça’da Gürsel Uçar, Milas’ta Muhammet Tokat, Ula’da Ümit Karaarslan ile yola devam kararı alındı, AK Parti’nin kalesi olarak bilinen Kavaklıdere ilçesinde ise Kenan Ay aday gösterildi.

Yapılacak çok işleri olduğunu belirten Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, “Halkımızın bize gösterdiği samimi duruş, dünden bugüne kadar ilçe yönetiminde bulunan partililerimizin ve ilçe başkanlarımızın bize duyduğu güven ile samimiyetten dolayı tekrar aday olmayı kendimize görev bilmiştik. Yeniden aday gösterildiğim için mutluyum. Yapacak çok işimiz varö dedi.  

Seçimlerde en az yüzde 65 oy almayı hedeflediğini belirten Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, "Genel merkezimiz kapısını aşındırıp, yağ çekenlere görev vermedi. Son altı ay içerisinde yapılan altı ayrı kamuoyu araştırmasında, anket sonuçlarını dikkate aldıkları için kendilerini kutluyorum. Ankete katkı sağlayan, hemşerilerime teşekkür ediyorum. Demek ki, siyaset genel merkezde değil, halkın içerisinde yapıldığı zaman daha anlam kazanıyor. Herkesi kucaklayarak, Türkiye'de belediye başkanlığının en yüksek oy oranı ile seçimleri kazanmak istiyorum. Bu güvenle, Datça'ya son 3,5 yılda yaptıklarımın en az iki katını, beş yıl içerisinde yapmayı arzuluyorum. Seçimlerde en az yüzde 65 oy hedefliyorum" diye konuştu.

Adaylığını değerlendiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Her şeyden önce ilçemizde resmi kurumlar, sivil toplum örgütleri, dernekler, kulüpler, odalar, muhtarlarla, bir uzlaşma kültürü ve ortak akıl ile güzel bir işbirliği ve karşılıklı katkılar oldu. Bu ortak akıl kültürünün geliştirilmiş olması ilçemizde, çok önemli bir sinerji yaratmıştır. Bunun ötesinde, altyapısından üst yapısına, eksikliği hissedilen birçok yatırıma, ilçemizin tanıtımına ve hak ettiği yeri alması konusunda atılması gereken adımlara varıncaya kadar birçok noktada önemli adımlar atıldıö dedi.

Menteşe Belediye Başkanlığı yapan Bahattin Gümüş ise, “5 yıl önce halkımızın oylarıyla göreve geldim. Bu süre zarfında örnek gösterilen proje ve hizmetlerde bulunduk. Yerel yönetimlerin sıradanlığının dışına çıkarak vatandaş odaklı, etkin, verimli ve yaşam konforunu arttıran hizmetler ürettik. Menteşe'yi birlikte yöneteceğiz dedik. Halkımızın her kesimini yönetim sürecine dahil ettik. 2014 yılından bu yana sivil toplum örgütlerimizle, muhtarlarımızla ve halkımızla Menteşe'yi birlikte yönettik. Şimdi aynı heyecan ve ruhla Menteşe'yi birlikte yönetmek istiyoruzö diye konuştu.

Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, halkçılık anlayışı ile hizmetlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.

Kavaklıdere adayı Kenan Ay, “Kutsal görevi layık gören parti yöneticilerime teşekkür ediyorum. İlçemizde seçimi kazanmak istiyoruz" dedi. 

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!