Tarihi kilisede çello konseri

Güncelleme Tarihi:

Tarihi kilisede çello konseri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2019 10:15

Tarihi kilisede çello konseri

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça ilçesinde, 2 yıldır Hızırşah Kültür Evi olarak hizmet veren tarihi kilise, bu kez çello konserine ev sahipliği yaptı.

Datça ilçe merkezine 6 kilometre mesafedeki Hızırşah Mahallesi yakınlarındaki 19'uncu yüzyıldan kalma tarihi Taksiarhon Kilisesi'ndeki konseri, yaklaşık 100 kişi izledi. ABD'deki Marshall Üniversitesi'nde çello öğretmeni olan Prof. Dr. Şölen Dikener (58) ve Rider Üniversitesi'nde piyano öğretmeni eşi Prof. Dr. Yeşim Dikener (58) ile Türkiye'den üç konservatuvar öğrencisi Asya Pekmezci (12), Ada Özgül (13) ve Kaya Ercan'ın (9) sahne aldığı konser, 2 saat sürdü. İtalyan besteci ve keman virtüözü Giuseppe Tartini ile Polonyalı piyanist ve besteci Frederic Chopin gibi ünlü müzisyenlerin eserleriyle başlayan konser, Fransız besteci Gabriel Faure'nin, solo çello eseri Requiem (Ağıt) ile sona erdi.

Konser sonrası konuşan Şölen Dikener, uzun yıllardan beri ABD'de yaşadıklarını ve tatillerini Datça'da geçirdiklerini söyledi. Datça'nın tarihte binlerce yıldan beri bir kültür merkezi olduğunu ifade eden Dikener, "Türkiye'ye geldiğimiz zaman tatilimizi hep Datça'da geçiriyoruz. Ve bu zaman içerisinde genç yeteneklere bir şeyler kazandırmak, ülkemize katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

Müziğin insan hayatındaki önemine değinen Dikener, "Müzik hızlı, canlı, yavaş olabilir. Müzik sizi çeşitli ruh haline sokacaktır. Müziğin amacı, insanı düşünce ve duygulardan arındırmaktır. Siz müziği dinlerken, kafanızda kendi hikayenizi yazabilirsiniz ve hiç kimsenin hikayesi birbiriyle eşit olmayacaktır. Bambaşka hikayeler oluşur. Zaten müziğin gücü de buradadır" diye konuştu.

Mehmet Çil / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!