Datça'ya öğrenci yurdu çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Datçaya öğrenci yurdu çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2018 10:32

Datça'ya öğrenci yurdu çağrısı

Haberin Devamı

MUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu'nda, 2018- 2019 akademik ders yılı törenle başladı. Açılış töreninde, okulun öğrenci yurdu ihtiyacı gündeme geldi. Aşçılık, Muhasebe, Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Yat ve Marina İşletmeciliği bölümlerinde 511 öğrencinin öğrenim gördüğü okula, acilen bir yurt yapılması istendi.

Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu'ndaki törene Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Datça Kaymakamı Mesut Çoban, Garnizon Komutanı Hava Albay Erdim Fahri Zeren, Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar, Yüksekokul Müdürü Dr. Levent Karadağ, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Datça Kent Konseyi'nin folklor gösterisi ve MSKÜ Eğitim Fakültesi ekibinin müzik dinletisiyle program devam etti.

'ÖĞRETİM ÜYESİ PROFİLİNİ İYİLEŞTİRECEĞİZ'

Açılışta konuşan Rektör Çiçek, okulun yurt ihtiyacına dikkat çekerek, "Yerel yönetimden bir ricam var. Biz üniversite olarak buradaki öğretim üyesi profilini iyileştireceğiz. Buna söz veriyorum. Ancak öğrenci sayısının azalmasını önlemek, öğrenci kapasitesini yükseltebilmek için buraya bir öğrenci yurdu yapılması gerekiyor. Üniversite olarak bizim işimiz bina yapmak değil. Şuana kadar bu böyle yapılmış ama yeni yönetim olarak görevimizin bu olmadığına inanıyorum. Yurt olmazsa olmaz ve devletin yapması gerekiyor. Merhum Kazım Yılmaz gibi bir hayırsever buraya çok güzel bir okul yaptırmış. Yurt yapılacak bir arazisi de var. Ben yerel yönetim ve halktan buraya özellikle bir yurt yaptırmalarını bekliyorum. Eğer bunu yaparsanız göreceksiniz, buraya çok çok daha iyi öğrenciler gelecek ve buraya olan talep artacaktır" dedi.

HAYIRSEVER YA DA KAMU KAYNAKLARI ARAŞTIRILACAK

Kaymakam Mesut Çoban ise kısa bir süre önce göreve başladığını, öğretim üyelerinin bulunduğu bir toplantıda okulun yurt sıkıntısından haberdar olunca mevzuatla ilgili araştırma yaptırdığını belirterek, "Bu işin uzmanlarından görüş sordum. Bir hayırsever nasıl bulunabilir ya da kamu kaynakları nasıl kullanılır gibi konularda görüşmelerde bulundum. Rahmetli Kazım Yılmaz'ı burada şükranla anıyorum. Çok güzel bir okul yaptırmış. Spor donatısı ve barınma ihtiyacı var. Umuyorum yakın vadede bu sorunu çözecek gelişmeler olacaktır" diye konuştu.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!