Dalaman'ın 'Ulu Çınarları' onuruna yemek verildi

Güncelleme Tarihi:

Dalamanın Ulu Çınarları onuruna yemek verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2018 17:14

Dalaman'ın 'Ulu Çınarları' onuruna yemek verildi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Dalaman ilçesinde kaymakamlığın 'Yaşayan Ulu Çınarlar' projesi kapsamında, ilçede yaşayan yaşlıların onuruna öğle yemeği verildi.

Dalaman Kaymakamlığı  Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesinde, geçen 27 Nisan'da, 'Yaşayan Ulu Çınarlar' adı altında proje çalışması başlatıldı. Program kapsamında Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan ilçedeki yaşlıları tek tek evlerinde ziyaret edip, sorun ve isteklerini dinledi. Bugün de proje kapsamında ilçede yaşayan yaşlılara, bir otelde öğle yemeği verildi. Yemeğe Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan'ın yanı sıra Dalaman İlçe Emniyet Müdürü Namık Söylemez, Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Oktay Kaplan, Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlkay Türkoğlu, muhtarlar ve sivil toplum örgütleri de katıldı. Yemekte konuşan Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, şunları söyledi:

"Genç kuşaklar arasında yaşanan sorunlarla baş etmenin yolu milli, manevi değerlerine bağlı, ülkesi ve geleceği için canla başla çalışan öğretmen yetiştirmekten geçer. İşte biz değerlerimize sahip çıkmak ve değer katmak maksadıyla böyle bir proje gerçekleştirdik. İlçemizde yaşayan her mahallenin en yaşlısını tespit ederek yaklaşık bir yıllık sürede evlerinde yaşayan bu çınarlarımızı ayrı ayrı ziyaret ettik. Yaşlılarımıza sağlık hususunda başta olmak üzere ihtiyaç duyulan her konuda devlet olarak yanlarında olduğumuzu hissettirdik. Bu günde bir araya gelmek suretiyle bereket büyüklerle beraberdir mesajını toplumumuza vermeye çalışıyoruz. Yaşlılık tecrübe ve birikimlerinin yeni kuşaklara aktarıldığı bir dönemdir. Bu proje önderliğinde ilçemizde yaşayan yaşlılarımıza bütün kurum ve kuruluşlarımızın sivil toplum örgütlerimizin daha da önemlisi yaşlılarımızın bulunduğu aile bireylerinin ve akrabalarının daha yakın ilgi göstermelerini temel amaç edindik."

Yemekte, konuşmaların ardından pasta kesilerek yaşlılara ikram edildi.

Ercan KAYLI / DALAMAN (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!