Bodrum'da çiftçiler üretim için bilgilendiriliyor

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda çiftçiler üretim için bilgilendiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2019 14:06

Bodrum'da çiftçiler üretim için bilgilendiriliyor

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum Belediyesi'nin üreticilere yönelik bilgilendirme toplantıları sürüyor. Toplantıda üreticiler, çiğ süt ve zeytincilikte üretim kalitesinin artırılmasına yönelik bilgilendirildi.

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve Bodrum Ziraat Odası'nın birlikte yürüttüğü eğitim toplantıları kapsamında, Karaovalı üreticilerle Çamlık Mahallesi'nde bir araya gelindi. Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü uzmanları tarafından, süt ve zeytincilik konusunun işlendiği toplantıya; Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü koordinatörü Veteriner Samuray Çelik, Çamlık Mahallesi Muhtarı Mehmet Kahraman, Ziraat Mühendisi Ayşe Kaya ve çiftçiler katıldı. Bodrum Halk Süt üretim sürecine daha fazla yerel üreticinin katılabilmesi için üreticiler bilgilendirildi. Üreticilerin büyük ilgi gösterdiği toplantıda, çiğ süt üretiminde kalite standartlarının arttırılması için bilgiler veren Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Koordinatörü Veteriner Samuray Çelik, 'Ari İşletme' belgesinin üretimdeki önemini anlattı. Çelik, ayrıca Bodrum Belediyesi'nin katkıları ile üretilen Bodrum Halk Süt'ün satışının yapılacağı 'Sütmatik' projesinden de bahsetti. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın talimatıyla satışa sunulan Bodrum Halk Süt için ilçenin belirli noktalarına yerleştirilecek sütmatiklerle vatandaşın, günlük Halk Süt'e daha çabuk erişebileceği hatırlatıldı. Çiğ sütleri soğuk tutma özelliğine sahip sütmatiklerde kaliteli sütü taze olarak alabilmenin daha da kolaylaştığı vurgulandı. Süt ücreti sütmatiğe atıldığında, sütmatik yanında bulunan çeşitli kilogramlardaki cam şişelere sütün otomatik olarak dolacağı kaydedildi.

Toplantıda ayrıca çiftçinin daha verimli zeytin alabilmesi için, zeytin yetiştiriciliği hakkında bilgiler verildi. Ziraat Mühendisi Ayşe Kaya, zeytin ve zeytinyağı üretiminin verimliliği ve kalitesinin arttırılması konusunda çiftçileri bilgilendirdi.

Öte yandan Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, 25 Kasım'da Mumcular Sitare Özkan Çok Amaçlı Lisesi'nden başlayarak, yerel değerlerin öne çıkarılacağı, ata tohumu olan yerel tohumun öneminin anlatılacağı eğitim seminerleri düzenleyecek. Bu toplantılarda öğrencilere süt tüketiminin yararları da anlatılacak.

BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!